Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

(Τερματο) Φύλακας Άγγελος

Το Σάββατο λογικά θα ξεκινήσει ως βασικός ο Χακόμπο.. Λέω λογικά, γιατί:
α) είμαστε ομάδα που βάζουμε τιμωρημένους να παίξουν από παιγνίδι για τα προκριματικά του Τσου Λου, μέχρι σε αγώνα  Κ-20.. και 
β) διέκρινα τόσο μένος στο να μην παίξει ο Ισπανός, (και να τρώμε στη μάπα τον Γλύκο) που δεν θα με κάνει καμία εντύπωση αν ξεκινήσει ο Κουτζαβασίλης.. Εφυγε αυτός; Οκ, ο Γιακουμής..
(αγόρι μου εσύ..)


Επίσης, αν είχαμε προπονητή τον κΑγγελο, θα έπαιζε πολύ δυνατά και η προοπτική του μπακότερμα (Έλα μωρέ με τα πεθαμένα τώρα, δεν θέλω τερματοφύλακα, μπακότερμα θα τους παίξω..)

Τέλος πάντων, που είχα μείνει;

Α, ναι.. Ντεμπούτο λοιπόν στην βασική ενδεκάδα για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος έτσι γίνεται ο.. ο...εεε..

Ο 43ος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ που κάνει ντεμπούτο μεσούσης της χρονιάς από καταβολής Α' Εθνικής. Επίσης, μόλις ο 1ος ισπανός, ο 8ος ξένος, και ο 9ος που κάνει ντεμπόυτο ημέρα Σάββατο. Μόλις ο 2ος που ντεμπουτάρει Οκτώβριο μήνα, ο πρώτος όμως σε Οκτώβριο με 25 βαθμούς κελσίου. Τέλος, είναι ο 4ος τερματοφύλακας στην ιστορία του ΠΑΟΚ, που έχει τατουάζ, ο 2ος που διατηρεί δερματοστιξία στο αριστερό κωλομέρι, αλλά ο μοναδικός που έχει και στα δύο.


Οκ, πέστο κι έτσι..

Πάμε να δούμε λίγο ποιοι έπαιξαν την πονεμένη αυτή θέση, τα τελευταία 20 χρόνια;
The Prowler Way πάντα..
Νίκος Μιχόπουλος

Από τα "βάλε ένα γκολ Μιχόπουλε" της θύρας 4, στα "μη σταματάς Μιχόπουλε" του σούπερ μάρκετ 3.. Αδικημένος και παρεξηγημένος, εμφανίστηκε στη ζωή μας στο ξεκίνημα της δεκαετίας του '90, μετά τη λαίλαπα Γκάμπριτς, και πλασαρίστηκε ως the next big thing, από κοινό και κριτικούς..
Τα προσόντα του πλούσια: κορμί, σώμα, διάπλαση, και κορμί.. Ο ΠΑΟΚ του μακαρίτη του Βουλινού φυτοζωούσε, και οι σταρ της ομάδας ήταν αυτός με τον Τουρσουνίδη και τον Ζαγοράκη, κάτι που έφτανε για να πάει ως την Εθνική οδό.. Κάπου εκεί, σαν κάθε βλαχόποδοσφαιριστή που σέβεται τον εαυτό του, ήρθε ο εφησυχασμός, και η απώλεια κινήτρου, ο παίχτης άρχισε τα μπουζούκια ( όπου με το στυλ μαλλί λασπωτήρας, δερμάτινο μπουφάν, παντελονι με πιέτες και λαχουρί πουκάμισο, πρέπει να έκανε μεγάλο σουξέ..) στο πρωτάθλημα γίνεται ψιλόπερίγελος με ορισμένα από τα πιο αστεία γκολ που έχει δεχθεί άνθρωπος.. Και μετά έρχεται η κορυφαία στιγμή της καριέρας του..
Ο Βιέρι, τον περνάει στην ιστορία..




Δηλαδή, what the fuck were you thinking?
Έρχονται ακόμα καλύτερες, χειρότερες, καλύτερες μέρες, μέχρι τη στιγμή που οι φωστήρες της Μπέρνλι τον ζητάνε με μεταγραφή.. Το χειρότερο της καριέρας του Νικόλα στον ΠΑΟΚ, είναι πως από τη μέρα που έφυγε, παρήλασαν νούμερα, όχι αστεία, και δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον αναπολήσει.. Ήταν καλό παιδί τουλάχιστον...

Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος
Το αλτερ έγκο του γαταΝικόλα.. Επί 5 χρόνια, λέγαμε για το δίδυμο Μιχόπουλος- Πουρλιοτόπουλος, όπως λέγαμε Σαράφης - Μιχαηλίδης, Σβένσον - Χόλγκερσον, Σταυρίδης - Φωτόπουλος και Μπόλεγκ - Λόλεγκ.. Για έναν περίεργο λόγο, πληκτρολογώντας στο google Εικόνες τη λέξη Πουρλιοτόπουλος, οι μισές φωτογραφίες που σε βγάζει, είναι με τον Άγγελο, και δεν καταλαβαίνω το γιατί.. Φήμες λενε, πως η κόντρα τους κρατάει από το μακρινό 1997, όταν με τον Μιχόπουλο φαντάρο, και μάλιστα σε ταξιαρχική άσκηση σε σκοινάκια στην Κύπρο, ο ΠΑΟΚ αγωνιζόνταν στη Βέροια, και ο Πουρλιοτόπουλος περίμενε να πάρει φανέλα βασικού.. Ο Άγγελος έβαλε βύσμα δυο στρατηγούς ΓΕΕΘΑ, έναν του ΓΕΣ, τον γενικό γραμματέα του ΑΔΕΔΥ, και τον κοινοβουλευτικο εκπρόσωπο του ΟΑΚΚΕ, για να πάρει άδεια και να παίξει ο γατάΝικολας.. Κάποιες άλλες φήμες, λένε πως ο Βαγγέλης έσκαγε στις προπονήσεις με τσάντα POLO και ζωγραφισμένες πεντάλφες με μαρκαδόρο..
Anyway, μετά τον ΠΑΟΚ, έκανε τρομερή καριέρα σε Ιωνικό και Πανιώνιο, επέστρεψε στην ομάδα, αλλά έπεσε πάνω στην μάστιγα Τοχούρογλου, και μετά πάνω στην κατάρα Αναστασιαδη.. 
Ξαναέφυγε για λίγο, μέχρι να επιστρέψει εκ νέου σαν υπεύθυνος ακαδημιών (έτσι γενικά κι αόριστα) και η κορυφαία στιγμή του στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ, είναι ο δεύτερος υποβιβασμός του συμπολίτη, το 2005.. Σαν παίχτης του Άρη, βεβαίως..

Νίκος Αργυρίου

(ναι, ο Κανιθάρες είναι.. Τι να έκανα; Που να βρεις φωτό του Αργυρίου;)
Όταν πλέον ο κΆγγελος πήρε τη μεγάλη απόφαση να χωρίσει τα σιαμαία (να διώξει τον Πουρλιοτόπουλο δηλαδή..) πήγε και με πήρε τον Αργυρίου από την Καβάλα.. Τα κατάφερε να κάψει και τους δύο (και αυτόν και τον Μιχόπουλο) βάζοντας εναλλάξ, κι ανάλογα με τα τεμάχια που τρώγανε, μια τον έναν, μια τον άλλον.. Σε κάποια φάση, κι αφού είδε κι απόειδε, έβαλε τον Ζαφειρίου να παίξει με τον Παναθηναϊκό τερματοφύλακας, και αφού τον άρεσε αυτό που είδε, το ξανάκανε σε ένα ματς με τον Εθνικό..

ΠΑΟΚ: Εδώ η θλίψη, δεν κερδίζει, δεν κερδίζει ποτέ..

Γρεγκορ Σαμοτούλσκι
(μεγάλε!)


Και κάπου εδώ, με την είσοδο του μιλένιουμ, εγκαινιάζουμε και την πολιτική καλτίλας στους τερματάδες.. Πρώτη επιλογή, ο Τάταρος πολεμιστής, με το άγριο λουκ, το καλλιτεχνικό μουσάκι- Σφακιανάκη, και το τρομερό γούστο στα πουκάμισα.. 14 χρόνια ήθελε να μείνει στον ΠΑΟΚ, 14 γκολ έφαγε σε 3 παιγνίδια που αγωνίστηκε (τα 4 από τον Απόλλων Αθηνών..) Μπορούσε με πάσα σιγουριά, να μας ενημερώσει ποιος επιθετικός της Α' Εθνικής έχει πιτυρίδα, και ποιος κάνει φαλάκρα ροξάκι.. Μετά από 1 χρόνο θυελλώδους σχέσης, επέστρεψε στα απέραντα βοσκοτόπια να κυνηγάει Κιμμέριους αντάρτες.. Κρομ!

Άντε Κόβιτς


Τα μυστήρια του βάλτου, συνεχίστηκαν με τον αυστραλοκροάτη τερματζή, ο οποίος ενώ έζησε για περίπου ένα χρόνο στη σκιά του μεγάλου Κούλη, μετά από ένα ριψοκίνδυνο κασκαντεριλίκι του τελευταίου, βρέθηκε βασικός στον τελικό της Ν. Φιλαδέλφειας με τον γάβρο, το 2001..
Εδώ, είχαμε πιο μεγάλη διάσταση απόψεων, από το αν η Κόκα Κόλα άλλαξε όντως γεύση, ή απλώς μεγαλώνοντας την απομυθοποίησαμε..
Κάποιοι λένε, πως καλά που ήταν κι ο Κόβιτς, γιατί αλλιώς θα χάναμε (ξεχνώντας βέβαια, πως για να χάσεις, έχοντας σκοράρει ήδη 4 γκολ, πρέπει να δεχτείς 5.. ντάξει, οκ, δεν κατέβασα μυαλό. Στον ΠΑΟΚ του Μπάγεβιτς, και αυτό ήταν πιθανό..) Κάποιοι άλλοι λένε πως ήταν τρομερός (Ιβάν, ακούς μπλιετ; Μας κλέβουν το νικνέημ, κάντο Τρομερός_4..) Προσωπικά, τον θυμάμαι σε κάτι φάσεις με τον Πεφτογιαννακόπουλο και το Αλεκάκι, να βγαίνει στο ύψος του πέναλτυ, να παίρνει τον αέρα του, έπειτα να γυρνάει στην εστία του, αυτός ατάραχος, κι εμείς καμιά 20ριά χρόνια γηραιότεροι..
Ο Φούκι, τον έχρισε διάδοχο, αλλά αυτός κι ο Κούδας έχουν χρίσει διαδόχους όσους φόρεσαν το ίδιο νούμερο φανέλας με εκείνους, έστω και σε προπόνηση.. Σήμερα η τύχη του αγνοείται.. (Του Κόβιτς, όχι του Φούκι..)

Κυριάκος Νεκτάριος Τοχούρογλου
Θυμάσαι την περίοδο εκείνη που τα λεξοτανίλ πουλούσαν πιο πολύ από τα κολλύρια; Ήταν τότε, που είχαμε για βασικό τερματά την τσίτα αυτή.. Έρωτας του πρίγκηπα, τον κουβάλησε από τον γάβρο, και μας τον μόστραρε και βασικό.. Τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, έψαχναν κάτι για να δικαιολογήσουν το σκάλωμα αυτό του Πρινς με τον Κούλη, και κατέληξαν στο (ανεκδιήγητο) επιχείρημα πως πρόκειται για πρωταθλητή τερματοφύλακα..
Έτσι λοιπόν, μη δω να κανέναν να γρινιάζει για τον Βασίλη Λάκη! Μιλάμε για Πρωταθλητή Ευρώπης, εξτρέμ.. 
Στα χρόνια της βασιλείας του Κούλη, του λαοπλάνου, δημοσιοσχετίστα Κουλη, είδαμε γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, είδαμε εξόδους - νίντζα βγαλμένες ούτε καν από ταινία του Μπρους Λη, αλλά από βιντεοκασέτες των mid 80's, είδαμε για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος, τερματά να τρώει γκολ, όχι γιατί αργεί να πέσει, αλλά γιατί βιάζεται... Ντάξει, είδαμε τα 0-3 της Πάτρας, να γίνονται 3-3 σε 5', και οκ, δεν φταίει για όλα η τσίτα, αλλά για αυτά έφταιγε, πως να το κάνουμε τώρα.. Είδαμε και 2 κύπελλα όμως.. Αλλά, σα κάκαλαμ' που λέει κι ο palalos..
Σήμερα, συνεχίζει την καριέρα κασκαντέρ που τον καθιέρωσε στη συνείδηση του κοινού..

Ομάδα γκολκήπερ

Ο πνευματικός ήταν ξεκάθαρος: από τερματζή θα το βρεις..
Κι έτσι, στην 3η και τελευταία ως τώρα, θητεία του κΆγγελου στην ομάδα, ο κΆγγελος είχε γεμίσει τον τόπο τερματοφυλακες.. Σοβαρά τώρα, είχαμε 6 αμυντικούς, 7 μέσους, 5 επιθετικούς και 8 γκολκήπερς στην πρώτη ομάδα.. Για τον Μάινταν τα ξαναέγραψα, για τον χαζοΝτάνι επίσης (αν και θα βρω κάπου 2 αράδες να του αφιερώσω κι εδώ..) εδώ θέλω να πω κάτι για τον Καμίλ Σούσκο, που ο πολύς κόσμος δεν το ξέρει:


Δοκίμασε το  βράδυ της 29ης Φεβρουαρίου (κάθε δίσεκτο έτος δηλαδή) να μείνεις μόνος στο σπίτι, άναψε δύο κεριά μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου σου, βάλε μπροστα μια εικόνα του Αγγελου, και πες φωναχτά "Οοοοο Καμίλ Σούσκο" τρείς φορές..
Θα δεις, πως η μορφή του σχηματίζεται μπροστά σου, και φιλάει την εικόνα του Σοφολογιώτατου..
Αλλά, κάντο μόνο άμα το λέει η καρδιά σου..

Για τον Λαμπάκη, αυτό που έχω να πω (και έχω inside information) είναι πως το παιδί "τυφλό" τον ανέβαζε, "τυφλό" τον κατέβαζε, επειδή, καποιοι κακοήθεις λένε πως ο Χρήστος ήταν κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ σε βαθμούς μυωπίας, κι όταν έμπαινε στο αμάξι να οδηγήσει, οι συνεπιβάτες του κλείναν τα μάτια κι αρχίζαν προσευχές.. Το ίδιοι κι οι πεζοί..
Έχω κι άλλα να πω, αλλά δεν τα λέω, γιατί είναι ντροπή..

ΧαζόΝτάνι Φερνάντες


Και αφού είδες κι απόειδες με Τοχού, Άτμα και Πουρλιοτόπουλο, εμφανίστηκε στη ζωή σου αυτό το αγόρι.. Ο Ντάνι.. Κάνει ένα ντεμπούτο με τον Ηρακλή στο καυταντζόγλειο, και μετά πάει στο Ντανίετσκ για να υπερσπιστει την εστία μας, μετά το 1-1 του πρώτου ματς.. Φοράει μαγνήτη, κι όλα τα σουτ πηγαίνουν πάνω του, σε κάποια φάση κάνει μια τριπλή και τετραπλή απόκρουση στο ίδιο σουτ, περνάμε κι όλας με σκορ 2-2, και την άλλη μέρα διθύραμβοι:
#ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ ΣΤΟΡ- ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΟΚ ΜΕΓΚΑΣΤΟΡ!!!
# ΝΕΟΣ ΚΑΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΑΝ'
#ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ!!!!! ΝΕΟΣ ΤΣΕΧ
#ΚΕΡΒΕΡΟΣ!!! ΝΕΟΣ ΜΠΟΥΦΟΝ (ΤΟ ΠΙΟ ΤΑΙΡΙΑΣΤΟ.. ΜΠΟΥΦΟ-Ν..)
#ΤΡΩΕΙ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΝΕΟΣ ΧΑΝΙΜΠΑΛ

Κοίτα σύντροφε, δεν θέλει και πολύ.. Τρώγε εσύ επί 25 χρόνια σπανακόρυζο, και ξαφνικά μια μέρα να σε βάλουν στο πιάτο κουκιά.. Μέχρι να καταλάβεις πως κι αυτό το φαί είναι μια μαλακία και μισή, θα σε αρέσει.. Τα χρόνια περνούσαν, ο χαζόΝτάνι καθιερώθηκε σαν βασικός, βελτίωση δεν είδαμε καμιά όμως.. φτάσαμε στο σημείο κάποιοι δίπλα μου να αναπολούν τον Τοχούρογλου, αλλά ώπα!
Ο Ντάνι τουλάχιστον δεν έτρωγε αυτά που πήγαιναν έξω.. Ο Τοχού έτρωγε κι εκείνα..
Μια μέρα ξυπνήσαμε, και μάθαμε πως τον πήρε η Μπόχουμ..
Δεν έλειψε ποτέ σε κανέναν..

Χαλκιάς, Κρέσιτς, Γλύκος

Γι αυτούς του τρεις δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός..
Τον Γλύκο τον θεωρώ επικίνδυνο για την κοινωνία, και την οδική ασφάλεια.. Με αυτόν στην ενδεκάδα, και τον Βουβάλο βασικό, πιστεύω δεν θα αργήσει η μέρα που θα θρηνήσουμε θύματα..
Τον Κρέσιτς δεν τον είχα ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση.. Βαρέθηκα να διαβάζω πως θα έρθει πρόταση μια από την Βαλένθια, μετά από τον Άγιαξ, και στο τέλος (που το είχαμε γαμήσει τελείως) από την Ίντερ και την Μπάγιερν, μέχρι τους Ανώνυμους και τα Ες Ες..

Από όλους αυτούς, ο Χαλκιάς ήταν ο καλύτερος.. Με διαφορά..

Άντε να δούμε και τον Χακόμπο..
Πάντως κι αυτός από αβάντα, καλά πάει..
Δες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου