Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή Επιστολή προς το Δημήτρη Σαλπιγγίδη

Δημήτρη, (μου επιτρέπεις τον ενικό?)

Ξεκινάω από τις συστάσεις. Είμαι μεγάλος θαυμαστής σου. Τόσο για το πλούσιο ποδοσφαιρικό σου ταλέντο όσο και για το χαρακτήρα σου.

Από μικρό παιδί, θαύμαζα τους ταλαντούχους ανθρώπους. Είχα την τάση να ξεχωρίζω τους καλύτερους -κατά την άποψή μου- από κάθε επαγγελματική κατηγορία και να τους θαυμάζω.

Θαύμαζα, για παράδειγμα, τη Μάρθα Βούρτση ως την καλύτερη δραματική ηθοποιό.
Τον συγχωρεμένο Αγγελόπουλο ως τον καλύτερο δραματικό σκηνοθέτη.
Το "Νίκα τη στεναχώρια" ως την καλύτερη δραματική ταινία.
Τη Δράμα ως πόλη.

Καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, ότι έχω μια τάση στο δράμα γενικότερα.
Γι'αυτό θαυμάζω κι εσένα, Δημήτρη.

Γιατί μπορείς να πείθεις μερικά εκατομμύρια οπαδούς ότι είσαι θλιμμένος. Οτι είσαι επαγγελματίας. Οτι τιμάς το ψωμί που τρως. Οτι απαρνήθηκες τα εκατομμύρια της γρασιδο-ομάδας για να πας στην ομάδα της καρδιάς σου. Τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι τα γρασίδια είναι η ομάδα της καρδιάς σου, δεν σου έδιναν φράγκο για να μείνεις, καμία ανανέωση συμβολαίου δεν σου πρότειναν, και ότι φόρτωσες την άλλη ομάδα (αυτήν που πουλάς ότι είναι της καρδιάς σου ντε!) με ένα υπέρογκο συμβόλαιο για το οποίο δεν απέδωσες ούτε το 1/20. (να ναι καλά ο σαλε-κοσμο-προεδρος)

Σε θαυμάζω πραγματικά ρε κουφάλα. Ενώ έχεις κάνει αυτό

αυτο

αυτο

αυτο
αυτο
αυτο
αυτο
έχεις καταφέρει ακόμα κάποιοι να σε αποκαλούν με το μικρό σου (όπως εγώ καλή ώρα) και να σε χτυπάνε φιλικά στην πλάτη και να σε λένε "Πάμε Μήτσαρα" (όπως όχι εγώ καλή ώρα).

Αυτός εδώ, και δεν είναι τυχαία η φωτογραφία που χρησιμοποιώ
αποφάσισε για πάρτη σου να επιλέξει το διχασμό και τη ζημιά στην ομάδα από την ηρεμία και τη σύνεση στα ταμεία.
Του δε δεξιού, μέχρι και την ανηψιά γ*μησες, σε παραδέχομαι, ωραίο γκομενάκι.

Σε θαυμάζω ακόμα γιατί όλη η πλάση συνομωτεί υπέρ σου. Δεν γινότανε ρε γαμώτο να έβαζες το γκολάκι απέναντι στο βάζελο στην ΤΟΥΜΠΑ και όχι στο άδειο ΟΑΚΑ? Να το παστελώσεις και να έρθεις εκεί μαζί μας στα κάγκελα της 4 να πανηγυρ..... οχι ε? Καλά.

Α μη ξεχάσω. Σε θαυμάζω και για τις ποδοσφαιρικές σου ικανότητες. Λίγοι ποδοσφαιριστές που αμοίβονται με μόλις 1 μύριο το χρόνο μπορούν στο τετ α τετ να στείλουν τη μπάλα πλάγιο και στην μεθεπόμενη φάση να πετύχουν γκολ με το καλάμι. "Πλασέ μεγάλου σκόρερ". Μεγάλος παίχτης γενικά, να συμπληρώσω εγώ. Λίγοι έχουν την ποδοσφαιρική πανδαισία να μπορούν να χάνουν πχ. αυτό που έχασες με τη ΤΣΣΚΑ πέρσι, με το βάζελο προχτές, με τον Αγιαξ προπερσι κ.ο.κ. (ατελείωτη η λίστα).

Τελειώνω, μη ξεχάσω για τη μαγκιά σου με τους ΑΡΔ της πόλης. Δε πα να σέρνεσαι, να βρίσκεσαι εκτός τόπου και χρόνου, να μον0λογούμε "εγώ θα το βαζα" κλπ? Την επόμενη μέρα, πρώτο βιολί της ομάδας στα ράδια και στις εφημερίδες. Στην αρχή νόμιζα ότι έβλεπα αλλο ματς, ότι πάσχω από άνοια, έχω καταρράκτη και κάλλο στον εγκέφαλο. Αλλά μετά το πιασα ρε συ. Είσαι τεράστιος. Θα λεγα "Τιτανας" αλλά θα προσβάλλω κάποιον και δε θέλω.

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες, θα σου πω όμως κάτι τελευταίο ρε συ Μήτσο. Πιο πολύ σιχαίνομαι αυτούς που σε κράζουν επειδή δε παίζεις μπάλα από αυτούς που σε χειροκροτάνε. Τουλάχιστον οι τελευταίοι δεν είναι κωλοτούμπες, και μάλιστα δεν είναι κωλοτούμπες για το λάθος λόγο.

Σε χαιρετώ και σε ασπάζομαι.
Εις το επανειδειν

(ΝΟΤ οπως θα ελεγε και ο )

27 σχόλια:

  1. Χαιρετίζω και καλωσορίζω τον μεγάλο Wrangler στην παρέα μας..
    Τρομερή γραφή, πολλά μπράβο!
    Άργησα λίγο να το δω βέβαια, γιατί την ιδια ώρα ετοίμαζα το δικό μου..
    Εξοχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερβάλλετε κ. Διευθυντα...

      Διαγραφή
    2. Όχι και διευθυντής Σύντροφε.. Μια αντιεπαναστατική κολεκτίβα είμαστε με ίσα δικαιώματα..
      Όλοι με όλους..

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/12 21:35

    Με την παρακάτω παράγραφο φωτογράφησες και τον δικό μου ψυχικό κόσμο:

    Πιο πολύ σιχαίνομαι αυτούς που σε κράζουν επειδή δε παίζεις μπάλα από αυτούς που σε χειροκροτάνε. Τουλάχιστον οι τελευταίοι δεν είναι κωλοτούμπες, και μάλιστα δεν είναι κωλοτούμπες για το λάθος λόγο.

    Φυσικά γι αυτόν θα μπορούσα να γράφω κ εγώ ώρες, όπως ώρες έγραψα ήδη. Ώρες που δυστυχώς μόνο αξία δίνουν στο τίποτα, χαμένες ώρες για έναν χαμένο τύπο.
    Κανονικά ώρες έπρεπε να αφιερώσουμε σ αυτούς που ατίμωσαν τους αγώνες απελευθέρωσης του Π.Α.Ο.Κ. με την επιστροφή του ηθοποιού. Το παραδέχομαι κ εγώ λιγότερο ασχολήθηκα με εκείνους. Κάνουμε όμως ένα λάθος, όσο μεγάλη ευθύνη είναι του αρχηγού της εθνικής χώρας του πλιάτσικου και της λαμογιάς άλλη τόση είναι και η ευθύνη του mister deal, του ανθρώπου βάζω πλάτη για να καθαρίσει ο προηγούμενος και να γίνω η επόμενη μαριονέτα στο θέατρο σκιών του Αθανάσιου από το Λάκκωμα. Ναι αυτός ο άνθρωπος που είχε προαναγγείλει τον ερχομό του Ιούδ.. ε, του Μεσσία μιλώντας για δύσκολες αποφάσεις και κάνοντας συνεχόμενες επισκέψεις στα δυτικά για να κάνουν τα στραβά μάτια κάποιοι και να σταματήσουν να μιλάνε.
    Τώρα είναι στο χέρι του mister deal το καλοκαίρι να διώξει την βρώμα από τα αποδυτήρια της Τουμπας( όχι ότι καθαρίζει η βρώμα, το στίγμα έμεινε και θα είναι παντοτινο, ξεφτίλα για τον κόσμο που τον έπεισαν να γλύφεις εκεί που έφτυνες) για να ησυχάσουμε τουλάχιστον από αυτόν που ξεπουλήθηκαν τα πάντα για να πληρώνεται το συμβόλαιο του(εντάξει και τα ψιλά του λάιφ στάιλ).

    Wrangler για να γράψεις σίγουρα έσκασες αλλα και έβγαλες πολύ γέλιο με τον αγαπημένο επαγγελματία όλου του φυτολαού του Π.Α.Ο.Κ.

    Τα λέμε... "τιτάνα" μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτό είναι αλήθεια, ήθελα να γράψω και για τον κυρ-Θάνο, τον πρόεδρο των προέδρων, την Αυτού Μεγαλειότης, αλλά να, είπα να αφήσω τίποτα και για μετά. Ειδάλλως το αφεντικό του μπλογκ θα με απολύσει αμα τα βαλω ολα με τη μια.

      Νομιζω κι εγω οτι πεσαμε στην παγιδα. Του οτι οι περισσοτεροι ασχολουνται με το θερμοσιφωνα και -σχεδον- κανεις με τους ηθικους αυτουργους του αισχους, και μας βαζουν στη λουμπα να απανταμε στις παπαρολογιες τους. Δηλαδη δεν μπορεις να κρατηθεις και να μην απαντησεις στο "αφησε τα μυρια του βαζελου για να γυρισει πισω". Μπορεις?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/3/12 21:51

      δυστυχώς όχι δεν μπορείς, ειδικά αν ήσουν Π.Α.Ο.Κ. πριν την revolution.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει τωρα και ένα καινούργιο που είναι της μοδός.

      "Ο νανος προδότης αλλά ο Κούδας όχι προδότης? Ο Κούδας κατέβηκε στο λιμάνι με τη θέληση του".

      Τι να πρωτοαπαντήσεις τώρα σε αυτό?
      Brain Damage κανονικά...

      Διαγραφή
  3. συγχωρεσε με αν κανω λαθος,να φανταστω οτι εισαι αυτος που εγραφε στην εφημεριδα στη 4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/3/12 21:46

      ναι, αυτός ο διάσημος είναι, αν και η διασημότητα του ξεκίνησε απο άλλου και απο παλιά :)

      Διαγραφή
    2. Πολυ παλια. Απο το 94 κουφαλες, εχω κολλησει τα ενσημα μου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/3/12 21:47

      μην ντρέπεσαι ρε j. εσύ ποτε δεν ήσουν persona... για να κρύβεις λόγια...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος5/3/12 21:49

      σύνταξη πάντως δεν θα πάρεις, περικοπές για να πληρωθεί ο θλιμμένος:)

      Διαγραφή
    5. Το ξέρω, γιαυτό του τη λέω... Τουλαχιστον μπορει να μου δινει λιγο ζεστο νερο να κανω οικονομια? Μπα ε?

      Διαγραφή
    6. tre1926Mar 5, 2012 11:43 AM
      συγχωρεσε με αν κανω λαθος,να φανταστω οτι εισαι αυτος που εγραφε στην εφημεριδα στη 4?

      εμ τι νόμιζες tre? σε είπα, εδώ παίζουν μπάλα οι καλύτεροι..

      Διαγραφή
    7. Prowler
      Μα να σου πω την αληθεια τετοιο team δε το περιμενα!!!

      Διαγραφή
    8. Όταν σε είπα ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, εννοούσα ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!!!
      Και φυσικά ανήκεις κι εσύ σε αυτούς..

      Διαγραφή
  4. Χαιρετώ και εδώ τον persona (όχι non grata σαν τον Καϊλα)... στο irc #paok, στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, με τον κολλητό από την Καλαμαριά, και... και...

    Τέρμα οι δημόσιες σχέσεις, ας αφήσουμε και τον "η μικρή Τερέζα πάτησε στο ΤΕΖΑ", θα έρθει η σειρά και αυτουνού.

    Με τα φυτά που έγιναν ζιζάνια στον εγκέφαλό μας τα έχω κι εγώ. Αντιγράφω το ότι αυτοί που τον βρίζουν για την αμπαλοσύνη του είναι για κλωτσίδια. Βέβαια το χθεσινό αυτογκόλ μπορεί να προκαλέσει την κωλο-Τούμπα που είναι η μοναδική σχέση που θα έπρεπε να έχουν με την Τούμπα.

    Το άλλο το απαράδεκτο το site των φυτών, νέας κοπής, δεν έχει ούτε ένα σχόλιο για τα 5 εκατομμύρια. Όταν όμως έγραφα για τον ΤΕΩΣ που μας τους σβέρκωσε (πριν φάω το αιώνιο και ανεξήγητο ban) να τα μαζέψει και να φύγει από τον ΠΑΟΚ, είχα καμιά 50αριά σχόλια εναντίον μου του στυλ "να μην ξαναπατήσεις στην Τούμπα", "τράβα στην σκουληκότρυπά σου", και άλλα ευφυολογήματα της Revolution που κάνουν τον μέσο χρήστη του Facebook να τρέμει, να τον λούζει κρύος ιδρώτας και να έχει αϋπνίες.

    Επειδή όμως είμαι Antisocial, Antilogia, Antirrisia, Addis Ababa, Antifur, Antifa, Antirrio, Anti-δεν-ξέρω-γω-τι-άλλο και δεν έχω facebook συνεχίζω το κράξιμο.

    Τώρα λουστείτε τα 12,5 μύρια μαλάκες, που θα εξαφανιστείτε γιατί είναι μόδα και περνάει. Και ας γράφουν οι ΑΡΔ ότι είναι 5. Ρε ζώα 5 είναι αυτά που επείγουν μέχρι το καλοκαίρι! 5 να είναι οι ώρες σας! Ακόμη και τώρα εξακολουθείτε να κατευθύνετε τον κοσμάκη και να αβαντάρετε τα κολλητάρια σας;

    Πάλι οι τελειωμένοι οι "σουρωμενάκηδες" (Θύρα 4) και οι "50-100 ανεγκέφαλοι" (Πανελλήνιοι στη Λαμία) θα μείνουν πιστοί. "Αλλά αυτοί είναι τα φυτά τι ασχολούνται; Δεν ασχολούμαι, δεν είναι αυτό ο ΠΑΟΚ που ονειρεύομαι!" Αυτά δε θα λέτε ρε ζώα;

    Άσχετο: Μην στριμώχνεστε για τον τελικό του handball, θα έχουμε και απούλητα εισιτήρια γιατί θα είναι υπεραρκετά. 100-200 είπε ο Πετρίδης του ΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται πως κανείς μας δεν πανηγυρίζει για το σημερινό μπουγιουρντί της ΓΣ..
    Προσωπικά μιλώντας, είμαι ο πρώτος που ήθελα (και ειλικρινά ΠΑΝΤΑ θελω)
    να γίνω ρόμπα ξεκούμπωτη με τις εξελίξεις..
    Δυστυχώς όμως, δικαιωνόμαστε, εμείς οι μίζεροι, οι κομπλεξικοί, σουρωμένοι και μαστουρωμένοι άλλη μια φορά..
    Το τι γίνεται σε άλλα site, με αφήνει παγερά αδιάφορο, πιο παγερά δε γίνεται
    αλλά αφού τα γραπτά μένουν (καλά, όχι παντού)
    έχει ενδιαφέρον να κάνουμε μια βόλτα σε site φίλα προσκείμενα
    στην παέ (πάντα με μικρά το "παέ") για να δούμε τι λέγανε
    πριν και τι τώρα..
    Από περιέργεια, και μόνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Google google άντε γαμήσου google, πάει δεν πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/3/12 00:38

    επειδή πήγατε το θέμα στα σοβαρα της βραδιας:

    Εμείς σαν σύνδεσμος θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας γιατί υπήρξε ο καλύτερος και ο πιο αρσενικός πρόεδρος που είδαμε στην ομάδα.

    Πάω να ξεράσω για να κοιμηθώ με καλύτερο στομάχι..

    Καλό βράδυ και καλά πλιατσικο-όνειρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Εμετός..

      Επειδή ήμουν σε κώμα 4,5 χρόνια ,το Revolution έγινε ??

      Διαγραφή
    3. Καματερε ποιος ειναι ο κολλητος απο την Καλαμαρια???

      Για την ανακοινωση που αναφερεστε, το καλο ειναι οτι μενουν. Δεν θα τη χαρακτηρισω καταπτυστη, γιατι η αποψη ενος συνδεσμου ειναι αυτη που τον χαρακτηριζει. Θα πω μονο κριμα για την Ιστορια του.

      Διαγραφή
  8. Πάλι μαχαιριά μας κάρφωσες, πάω κι εγώ για τη Σουρωτή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμπρός της γης οι τρελαμένοι, καλώς τον..
    Δεν περισσεύει κανένας..
    Έχουμε αγώνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα σας! Εmprostisghsoitrelammenoi καλώς ήρθες κι από μένα!
    Wrangler, τίποτα λιγότερο από αυτό που περίμενα!!
    Νιώθω περήφανος (σε μια πολύ δύσκολη μέρα για τον ΠΑΟΚ) που ανήκω σε αυτό το blog!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή