Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Χιλιόμετρα (δεν) κάναμε πάλι..

Το μπάσκετ πέθανε..ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!

Ο Μάικ Μπατίστ ετοιμάζεται να καρφώσει με δύναμη στο καλάθι του ΠΑΟΚ, όταν ξαφνικά απλώνονται μπροστά του τα τεράστια χέρια του Νικολάκη του Καλλέ και του κρύβουν το φως, προσφέροντας του παράλληλα και μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα! Φάουλ με το σώμα λέει ο Παπαδημητρίου κι ο πατέρας μου που είχε να πατήσει στο γήπεδο από το '93 μου λέει "καλά σφυρίζει ακόμα αυτός?" "Σφυρίζει του λέω" και ετοιμάζομαι να μπω μέσα στο γήπεδο..


Σε όλο το παιχνίδι μας έχει βγεί η ψυχή. "Φούρ" και "φούρ" και ξανά "φούρ"..Ο πατέρας μου αρνείται να κατανοήσει τους νέους κανονισμούς και ο Αράπης (κι ενώ έχουμε μειώσει στον πόντο) βουτάει σαν άλλος Ζόραν Σάβιτς να σώσει μια χαμένη μπαλιά από τα χέρια του Διαμαντίδη.."Τζάμπολ!" φωνάζει ο πατέρας μου, "βελάκι!" του απαντάω εγώ.."Τι είναι αυτό μου λέει?" περιμένοντας την τιτανομαχία Αράπη-Διαμαντίδη στο τζάμπολ! Τι να του εξηγώ τώρα.. 

"Θυμάσαι τον Κόρφα που είχε πάρει εκείνο το απίστευτο τζάμπολ από τον Ιταλό?" του λέω, "ξεχνιούνται αυτά?" μου απαντάει.."Ε ξέχασε τα γιατί ο κανονισμός άλλαξε και δε πρόκειται να τα ξαναδείς..!"


Στο μεταξύ ο Γιαννακίδης κοιτάει επίμονα τον Τζατζικεβίτσιους (που λέει και μια φίλη μου!), νέο φάουλ σφυρίζει ο Χριστοδούλου! Hand-checking του Ντικούδη στον Βουγιούκα και..head-checking δικό μας-πόνεσε το κεφάλι μας ρε από τα πολλά φάουλ, αφήστε να δούμε και λίγο μπάσκετ..Ξανά μανά βολές! "Θα δούμε καθόλου παιχνίδι?" ρωτάει ο πατέρας μου. "Που είναι οι αιφνιδιασμοί και τα καρφώματα που βλέπαμε παλιά?"

Νέο σφύριγμα του Παπαδημητρίου, αυτή τη φορά στον Στίγγερς για μεταφορά μπάλας.."Τι είν' πάλι τούτο?" απορεί ο father.."βήματα έδωσε? Αφού ντρίπλαρε κανονικά! Ο Μπουντούρης κάθε τρείς και λίγο το έκανε αυτό και μάλιστα πιο έντονα, με την χαρακτηριστική ντρίπλα-προσποίηση πίσω από την πλάτη!" θυμάται ο Trik ο πρεσβύτερος..


Όντως, λατρεμένη κίνηση του Νίκου που μικρός προσπαθούσα να τη μιμηθώ-μπέρδευε συμπαίκτες και αντιπάλους, καθώς όλοι περίμεναν πάσα πίσω από την πλάτη και αυτός συνέχιζε το drive."Αλλάξαν οι εποχές πατερααααά, βολέψου με ότι έμεινε!"

Μπαμπάς: Και δε μου λες..αν βγούμε 3οι πάμε Ευρωλίγκα έτσι δεν είναι? 
Trik: ΟΧΙ!
Μπαμπάς: Τι εννοείς όχι? Και που πάμε, στο Κυπελλούχων?
Trik: Ούτε εκεί!
Μπαμπάς: Στο Κόρατς τότε?
Trik: Αυτό δεν υπάρχει!
Μπαμπάς: E και τι βλέπουμε και συγχυζόμαστε τσάμπα τότε? Και ποιος θα βγεί Ευρωλίγκα?
Trik: Μπορεί να βγεί ο Ρούλης..
Μπαμπάς: Μα αυτοί βγήκαν 8οι..!
Trik: Μπορεί να πετύχει η φαλακρή 40ποδαρούσα (aka Δαμιανίδης) τον Μπεκρομέου μεθυσμένο σε κανά πάρτυ και να τα κανονίσουνε..
Μπαμπάς: Α καλά, κατάλαβα..Πάμε να φύγουμε και μη με ξαναφέρεις στο μπάσκετ..Ξεφτίλα!


Και κάπως έτσι πέθανε το μπάσκετ..


Ένας εδώ, ένας εκεί για να φαινόμαστε πολλοί..
  
Ρε κοίτα να δείς που κοροϊδεύαμε τις Γριές και τα λουζόμαστε εμείς τώρα! Και μιας και είπα "Γριές" και είναι και της μόδας τελευταία οι ρετρό μπασκετικές αυτοκτονίες, πάρε και bonus έναν Αστεριάδη για να 'χεις να θυμάσαι..:



Και μετά από αυτήν την ευχάριστη παρένθεση, ας επιστρέψουμε στα δικά μας. 160 εισιτήρια προχτές με το Περιστέρι...




Χαχαχαχα..Εδώ γελάμε! Μάντεψε σωστά τη συνέχεια από τον τίτλο του βίδεο και κέρδισε σε dvd (και σε High Definition περικαλώ) ολόκληρο τον αγώνα Σπόρτιγκ-ΠΑΟΚ με το 3ποντο του Γάκη!

ΜΠΑΝΕ ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ: Η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι...: 

α) Ο Καλλές
β) Ο Ζαγοράκης (σιγουράκι από Prowler)
γ) Ο λαός του

Ο ποιος??? "Μεγάλε ΠΑΟΚ η δύναμη σου είμαστε εμείς οι 160 οπαδοί σου"? Ο σημερινός 40άρης δε πάει στο γήπεδο γιατί έχει μεγαλώσει με τις δόξες του παρελθόντος και δεν αντέχει αυτή την κατάντια..Ο 18άρης δε πατάει γιατί δεν έχει προλάβει καμιά μεγάλη επιτυχία, άρα ποιος μένει? Σε λίγο θα μείνουν μόνοι τους στο Παλατάκι ο Iznogoud με τον Pro να γκρινιάζουν σαν τους παππούδες του Muppet Show για τις διπλές τρίπλες του Καλλέ!

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος έχει κουραστεί..Έχει κουραστεί 12 χρόνια τώρα να είναι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ και να ασχολείται με χρέη και ισολογισμούς, ΝΟΜΙΚΟΣ για να αναλύει άρθρα και προσφυγές παιχτών, MANAGER για να ψάχνει να βρεί λαβράκια, MARKETER για να προτείνει αποδοτικά εργαλεία για την προώθηση των εισιτηρίων, ΧΟΡΗΓΟΣ για να τσοντάρει με διαρκείας, προϊόντα μπουτίκ κτλ και ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ για να αναλύει πως οι σαρδέλες θα γίνουν αστακοί..

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!  

Μόνο αυτό πρέπει να τον ενδιαφέρει και έχει βαρεθεί να ασχολείται με το τι γίνεται από πίσω..Ο φίλαθλος πηγαίνει στο γήπεδο και βλέπει το αγωνιστικό, δε τον νοιάζει τι έχει προηγηθεί και το τι γίνεται μέσα στα γραφεία και στα δικαστήρια. Γι'αυτό και έχει γυρίσει τόσο ωμά την πλάτη του στον μπασκετικό ΠΑΟΚ.

Ή μήπως είναι κάτι άλλο??? Ναί μωρέ αυτό είναι..Του την είχαμε φυλαγμένη από τότε, δεν εξηγείται αλλιώς..

 

 Υ.Γ. Η αηδιαστική φωτογραφία του Μπάνε με τα κίτρινα είναι μια προσφορά του Gordon.






13 σχόλια:

  1. ξέρεις οτι σε πολλά εξ αυτών διαφωνούμε για το μπάσκετ του σήμερα. ωστόσο η μεγάλη αλήθεια που λες είναι αυτό που μένει: εν τέλει ο κόσμος πάει στο γήπεδο για να δεί μπάσκετ, θέαμα, μεγάλους παίκτες, να ευχαριστηθεί. ένα ερώτημα βέβαια όσον αφορά τον λαό του ΠΑΟΚ είναι πώς ακριβώς χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα τα τελευταία 4 χρόνια στο 80% των παιχνιδιών της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, αλλά θα έρθει ο ποδοσφαιρικός να σου πεί πως τα τελευταία χρόνια χτύπησα και μια φορά το πρωτάθλημα, ενώ έχω και πολύ καλές ευρωπαϊκές πορείες. Χώρια βέβαια ότι πάντα κοντράρω και πολλές φορές κερδίζω γαυροβάζελους, ακόμα και μέσα στον Πειραιά.

      Στο μπάσκετ τι να πάω να δω σαν περήφανος οπαδός (πανηγυρτζής) που είμαι? 30άρες από τους μεγάλους και ντέρμπι με τα χωριά? Κι αν το πάμε και συγκριτικά (αν και μου τη σπάει αυτή η διαμάχη) στα τελευταία 10 χρόνια στο ποδόσφαιρο πήραμε και 2 κυπελλάκια που κράτησαν τη φλόγα..στο μπάσκετ τι???

      Διαγραφή
    2. αυτό λέω, άρα τελικά δεν θα πάει ο φίλαθλος να δεί απλά ωραίο μπάσκετ όπως κάνει παντού ο κόσμος σε όλον τον κόσμο είτε υποστηρίζει τους άτιτλους clippers είτε την αποτυχημένη Malaga...
      θα πάει κυρίως λόγω της ανταγωνιστικότητας, της παρουσίας μεγάλων παικτών, τίτλων κλπ. Από την άλλη αν δεν καταλαβαίνει κάποιος (πέραν του προφανούς- οτι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει το 90 % από αυτό που ήταν πριν 15 χρόνια) οτι για να κερδίσεις μέσα στο ΟΑΚΑ-ΣΕΦ πρέπει να είσαι η Barcelona ενώ στη μπάλα κερδάει και ο Εργοτέλης, ε ΟΚ, σόρρυ αλλά...

      Διαγραφή
    3. Οπότενες, δεν μιλάμε για φίλαθλους, αλλά για οπαδούς..
      Δεν είναι κακό, άλλωστε σαν ΠΑΟΚ, έχουμε πρώτα οπαδούς και μετά φιλάθλους (αν έχουμε
      κι όλας..) αλλά κι αυτοί οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν πως στο ποδόσφαιρο δεν κερδάει
      πάντα ο καλύτερος, αντίθετα με το μπάσκετ..

      Διαγραφή
    4. Γι' αυτό εξάλλου πλέον δε μαζεύουν κόσμο ούτε οι γαυροβάζελοι όταν παίζουν με άλλες ελληνικές ομάδες, γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός άρα ούτε κι ενδιαφέρον. Δεν είναι ότι ξαφνικά δε τους αρέσει το άθλημα. Αλλά όταν ξέρεις εκ των προτέρων την κατάληξη τι να πας να δείς?

      Έτσι είναι, κι ας μας φαίνεται περίεργο πως είναι δυνατόν να μη πηγαίνουν να απολαύσουν τις ομαδάρες που έχουν και να δούν ωραίες φάσεις. Αλλά θα μου πείς κι εμείς όταν είχαμε ομαδάρα και παίζαμε με κάτι Παγκράτια και Μίλωνες είχαμε πάνω από 2.000? Καλώς ή κακώς, όπως και να το κάνουμε στο ποδόσφαιρο υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα έκπληξης..

      Διαγραφή
  2. Να το πιάσουμε από το πιο provocative κομμάτι του ποστ:
    Στην επιστροφή του Μπάνε στο παλαί, υπήρχε μπάρμπας από πίσω μου που τον έβριζε
    χυδαία επί όλο το παιγνίδι, και στο τέλος αυτού, σηκώθηκε όρθιος να τον χειροκροτήσει..
    Μόνο στον ΠΑΟΚ, όμως έτσι;
    Πάμε στο κουϊζ.. Η δυναμη του ΠΑΟΚ είναι ο....Καλλές ρε τρελέ!
    Στα του γυρίσματος της πλάτης, συμφωνώ εν μέρει..
    Εδώ με τον άλλο τον γέροντα, κάθε τρεις και μια που βρισκόμαστε εκεί, μας χλευάζουν στην είσοδο
    ("αλλού δεν έχουν να πάνε;" ή "μμμ... ήρθαν πάλι Τασία μου.. κατάλαβες; πήραν διαρκείας
    και θέλουν να το ξεζουμίσουν όλο, μη λένε πως πήγαν τσάμπα τα λεφτά" ενώ ακόμα και τον
    ίδιο τον Μπάνε τον άκουσα να λέει "Ωπ! Καλώς τα θύματα!"..)
    Το βίντεο του Αστεριάδη, εγώ το αφήνω ασχολιαστο, ο Ιζνογκούντ όμως μπορεί και να τον παίζει τώρα..
    Όσο για την ντρίπλα του Μπουντουράκου, με έκανες να νιώσω απενοχοποιημένος που το έκανα κι εγώ!
    Ουφ! και νόμιζα είχα χαζέψει τελείως..

    Στο δια ταύτα, το σχόλιο του palok είναι όλα τα λεφτά:
    " ένα ερώτημα βέβαια όσον αφορά τον λαό του ΠΑΟΚ είναι πώς ακριβώς χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα τα τελευταία 4 χρόνια στο 80% των παιχνιδιών της..."

    έλα ντε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν μέσα σε εκείνο το παιχνίδι..Δε ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά ήταν απίστευτα ευρηματικό το σύνθημα που φώναξαν οι οπαδοί εκείνη την ημέρα για τον Μπάνε. Ένα σύνθημα γλυκόπικρο που ΚΑΙ τον επευφημούσε ΚΑΙ τον έκραζε. Πραγματικό σκωτσέζικο ντους. "Μπάνε λιοντάρι, του ΠΑΟΚ μας καμάρι, που έβαλες τα κίτρινα και έγινες παπάρι!"
      Τώρα για το άλλο με το ποδόσφαιρο που λέτε, απάντησα πιο πάνω στον Πάλοκ!

      Διαγραφή
    2. Το DNA της ομάδας μας, είναι ο ορισμός του σκωτσέζικου ντους..

      Διαγραφή
  3. Χμμ, Αστεριάδης λες, ε;
    Why not?
    Γάκης, Αστεριάδης, Ραγκάτσι με βάλατε σε σκέψεις!
    Χμμ, για ποιόν να πρωτογράψω;

    Τρικ, nice post! Αν και η αλήθεια είναι πως βλέπουμε (ψυχρά αν το δεις) καλύτερο μπάσκετ γενικά μιλώντας. Από τον ΠΑΟΚ βλέπουμε χειρότερο.

    Πάντως, δεν είναι ψέμμα πως σε αυτά τα ωραία χρόνια του ποδοσφαίρου, βοήθησε και το γεγονός της γεμάτης Τούμπας. Όσο να ναι, ξέχωρα του προφανέστατου (των εσόδων, της στήριξης γενικά της ομάδας από τον κόσμο της) αλλιώς σε παίζουν οι διαιτητές.
    Και τις μοναδικές χρονιές που κάτι πήγαμε να ψευτοκάνουμε στο μπάσκετ μας (2003-04, 2004-05) το παλατάκι ήταν σχεδόν συνέχεια γεμάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως δεν αναφέρομαι στη διαιτησία απέναντι μας, αλλά στη διαιτησία γενικά, που δεν αφήνει να απολαύσεις το παιχνίδι και λειτουργεί εις βάρος του θεάματος. Άσε που πολλές φορές θέλουν αυτοί να είναι οι πρωταγωνιστές και όχι οι παίχτες!

      Και γενικά στο μπάσκετ οι νέοι κανονισμοί (που αλλάζουν κάθε τρείς και λίγο) πιστεύω πως δε εξυπηρετούν καθόλου το θέαμα..Οι καινούργιοι ειδικά με την παραμικρή επαφή-φάουλ σε βγάζουν από τα ρούχα σου. Το δε βελάκι ειδικά είναι απλά τραγικό..

      Διαγραφή
  4. Έχετε βαλθεί να μας πνίξετε στα ψυχοφάρμακα το τελευταίο διάστημα!!!! Είναι σαν το παϊδάικι που τρώει ο πάσχων από χολιστερίνη...ξέρει ότι τον "σκοτώνει" αλλά δεν μπορεί να αντισταθεί στο φρεσκοψημένο κρέας με το λυπάκι στην άκρη...

    πρέπει να σταματήσουμε να συζητάμε για το παρελθόν διότι δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε εκείνα τα χρόνια με τίποτα, και επειδή συνέπεσαν με τρυφερές παιδικές και εφηβικές ηλικίες, η θύμισες γίνονται πολύ δυνατές..σε βαθμό που προκαλούν τεράστια νοσταλγία-μελαγχολία βαριάς μορφής....Από την άλλη αφού δεν μπορούμε και καλά κάνουμε, να συμβιβαστούμε με τον περιοδεύων θίασο παραδοξοτήτων που λέγεται ομάδα μπάσκετ ΠΑΟΚ, τότε ας κρατάμε δυνατά στην μνήμη μας το ένδοξο παρελθόν μας μήπως και σε 30 χρόνια ξαναζήσουμε κάτι ανάλογο.....

    καλημέρα αδέρφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε, τώρα ειδικά που άνοιξε και ενότητα με αυτοκτονίες ο Iznogoud εκεί να δείς τι χαρακίρι έχει να γίνει! Κουράγιο...

      Διαγραφή
    2. "Κουράγιο" δεν θα πεις τίποτα! Η στήλη θα αντενδείκνεται για καρδιακούς, και βαθιά συναισθηματικούς ΠΑΟΚτσήδες! Μόνο ήττες θα έχει, και ει δυνατόν γκραν γκινιόλ, έτσι για το ροκ

      Διαγραφή