Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Πάντα Μαματζιόλα

Κοίτα τώρα στα καλά καθούμενα, τι μπορεί να πάθει κανείς σε αυτό το μπουρδέλο το Epanastasoblog

σε αυτό το μεγαλειώδες, πανέξυπνο, και αριστοτεχνικά στημένο blog της Επανάστασης.

Μετά τις δυό-τρεις αμέτρητες πραγματικά, παραγγελίες που δέχομαι για το τρίποντο του Γάκη, το αφεντικό της σελίδας τα έβαλε κάτω, τα ζύγισε από δω, τα ζύγισε από κει, και αφού έλαβε υπόψη του τα ποστ για το Μπάγερν-ΠΑΟΚ, και το ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή, είπε να παρέμβει στο έργο μου, να βάλει στον πάγο το εν λόγω κείμενο, και να μου ζητήσει να ετοιμάσω ένα με άρωμα νίκης για το επερχόμενο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Τόμπολα!

Πάμε 15 χρόνια πίσω λοιπόν, για να βρούμε εκτός έδρας νίκη της ομάδας μας, επί του Σαββατιάτικου  
αντιπάλου, σε επίπεδο Ελληνικού πρωταθλήματος. Play offs 1996-97. Απρίλιος μήνας, και ο 6ος ΠΑΟΚ (ανήκουστο, ακόμα) θα παίξει την πρόκριση του στην 4άδα κόντρα στον κάτοχο του Πρωταθλητριών, πλην όμως, αφελληνισμένο Παναθηναϊκό, με μειονέκτημα έδρας.
Ο Μάλκοβιτς, έχει απολυθεί λίγο πριν τα play offs, τη θέση του παίρνει ο Μιχάλης Κυρίτσης, και το ρόστερ τους είναι τέτοιο που επιτρέπει τα όνειρα. Αμίτσι, Νουόσου, Σκονοκίνι και σία, δεν αποτελούν δα και τίποτα θηρία, ενώ στον αντίποδα, εμείς έχουμε ξεπεράσει το σοκ του νέου σοβαρού τραυματισμού του Πέτζα, και ο Σκοτ Σκάϊλς περνάει τα δικά του στοιχεία στην ομάδα.
Το πρώτο παιχνίδι λήγει με  βαριά ήττα 88-64, και τα γελάκια κόβονται γρήγορα. Όλοι συμφωνούν πως ακόμα κι έτσι, η διαφορά δυναμικότητας των δυο αντιπάλων είναι μεγάλη, Ντίκινς κακά τα ψέμματα δεν έχει κανένας, και ακόμα και να κερδίσουμε στη Θεσσαλονίκη, το φλόκο δεν το γλυτώνουμε στο ΟΑΚΑ. Καθώς φαίνεται, η χρονιά τελειώνει πολύ νωρίς για τον ΠΑΟΚ, πράγμα πρωτοφανέστατο για την εποχή, και στο 2ο ματς στο Παλαί, η ομάδα βγάζει απίστευτο πάθος για να πάει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι και ότι βγει.
Η διαφορά κυμαίνεται συνεχώς μεταξύ 8-14 πόντων, δεν απειλούμαστε ποτέ, και απολαμβάνουμε  ένα ήσυχο βράδυ στο Παλαί, μέχρι που στα μισά του Β' μέρους, ο  Βάζελος περνάει με έναν πόντο!
Ο Μαματζιόλας το παίρνει προσωπικά, και γαζώνει σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουμε δει να γίνονται από παίκτη με το "7" στην πλάτη.
Η σειρά θα πάει στο best of three, και η πόλη συνεχίζει να ζει σε ρυθμούς ντέρμπυ. ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού, βεβαίως, βεβαίως, καθώς; την επερχόμενη Κυριακή, το εξπρές του Αναστασιάδη και του Φραντζέσκου, θα υποδέχονταν τους επίδοξους πρωταθλητές, και τα ρουσφέτια για ένα εισιτήριο δίνουν και παίρνουν. Κανείς, μα κανείς δεν ασχολείται με το μπάσκετ..
Και το απόγευμα του Σαββάτου, ο ΠΑΟΚ θα έμπαινε στο ΟΑΚΑ, για να τους κάνει πλάκα, και ένα από τα μεγαλύτερα χουνέρια που έχουν πάθει ποτέ τα Γιαννακοπουλάκια.

Ο Μπουντούρης κάνει το παιχνίδι της ζωής του...Ριγκοντό, ο Μπόνερ έχει καταπιεί τους Μαρτίνεθ- Οικονόμου- Αμίτσι (ναι τον proud to be gay Άγγλο) και ο Ντεμπς, ακόμα δεν έχει ξεχάσει την συγκεκριμένη του εμφάνιση, παρόλο που στις δηλώσεις του μετά το ματς έδειξε παντελή (όχι Κωνσταντινίδη) άγνοια για το τι εστί Ευρωλίγκα. Ο Σκάϊλς, δηλώνει πως τώρα πάμε και για πρωτάθλημα, και στο αεροδρόμιο Μακεδονία στήνεται το πρώτο μαραθώνιο pre - post game show..
Υποδοχή της ομάδας μπάσκετ, και προετοιμασία για το απογευματινό παιχνίδι με τον γάβρο!
Ο Ευτύχης Απόστολος Αλεξόπουλος, που πιάνει μπαρμπούνια με τον κώλο, τω καιρώ εκείνω, τάζει βαρβάτο πριμ στους θριαμβευτές, υπόσχεται δε στους παίκτες πως αν η ομάδα βγει Ευρωλίγκα, δεν θα φύγει κανείς! Ούτε για κατούρημα δεν θα πάνε, εκεί θα κάτσουν όλοι!

Λίγες μέρες μετά, η ομάδα αποκλείονταν με 0-2 από την ΑΕΚ, αλλά επικρατούσε με 3-1 του Περιστερίου και έβγαινε στην Ευρωλίγκα! Η χαρά ήταν μεγάλη, και τριπλή, γιατί συγχρόνως:
α) είχε βγει Ευρώπη και το ποδόσφαιρο και
β) είχε υποβιβαστεί ο Άρης..

Αντιθέτως, η χαρά του θριάμβου, του τελευταίου ως σήμερα επί του Παναθηναϊκού στην Α1, δεν κράτησε πολύ. Βλέπετε, την επομένη μέρα, ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, και ο Φραντζέσκος έδωσε το χέρι στον Ελευθερόπουλο μετά από μια απόκρουση του δεύτερου σε ένα χτύπημα φάουλ, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή από τον Άγγελο στο ημίχρονο. Που να βρεις δυό αράδες για το μπασκετάκι..

7 σχόλια:

  1. Θα γράψεις βρε και για τον Γάκη, μην κάνεις έτσι..
    Έγραψες και για νίκη σήμερα, έπαθες τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να, δεν νιώθω και πολύ καλά..
    Δεν μπορώ ρε συ να γράφω για νίκες, αφού το ξέρεις. Με χαλάει. Τι διάολο, μόνο ο Τρικ με καταλαβαίνει;
    ΥΓ: Μαζί με τον Γάκη, στο ίδιο ποστ θα είναι και οι:
    * Μυλωνάς
    * Ραγκάτσι / Ιακοπίνι
    * Γιαννόπουλος
    * Ρίκυ Μπράουν
    * Μπραντ Σέλερς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΟΚ γερά, με ψυχολογικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ήμουν μέσα σε εκείνο το μάτς στο Περιστέρι...ακόμα και τώρα δεν μπορώ να χωνέψω πώς χάσαμε μέσα σε δευτερόλεπτα παιχνίδι με 7 πόντους μπροστά αν θυμάμαι καλά....δεν είναι δυνατόν...είναι σαν να λέμε η Μπάρτσα του ποδοσφαίρου να χάνει από την Ελβετική Ξαμάξ με 2 γκόλ στο 93 και στο 95 την νίκη από τα χέρια της!

    θυμάμαι και άλλα και για τους υπόλοιπους δήμιους που είχαμε κατά καιρούς....είναι πολύ ωραία η μνήμη...πάρα πολύ!!!άσχετα αν μερικές φορές μας προκαλεί μελαγχολία...

    καλό μεσημέρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μιλάμε το μπασκετάκι είναι στα πάνω του! έλα μωρή ΠΑΟΚάρα!!!!!! Τεράστια καψούρα αυτός ο Μαματζιόλας. Και τον δώσαμε για τον Κακιούση, για τον Κακιούση ρε. Φτού σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. palale, καλό σου βράδυ πια!
    Θέτεις το θέμα στη σωστή του βάση: Μπαρτσελόνα είμασταν, και ξεσκιζόντουσαν μαζί μας όλοι οι τυχάρπαστοι. Και ότι μπορούσε να πάει στραβά σε μας σε κάποιο παιχνίδι για να το χάσουμε, πήγαινε!
    palok, δεν ήσουν ο μόνος που τον είχε καψούρα τον Μάμα. Και, ναι! Οι γριές μας πιάσανε κώτσο.. Όχι ότι έπαιξε το τρελό μπάσκετ εκεί, αλλά μας φόρτωσαν το λιγόψυχο κατσίκι, για να πάρουν έναν κανονικό μπασκετμπολίστα με κοχόνες, και γνώση του αθλήματος. 'Ενα από τα αμέτρητα εγκλήματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν πιάσουμε τα εγκλήματα ένα προς ένα, τελειωμό δεν θα έχουμε..
    Και μιλάω για μεταγραφικά εγκλήματα, όχι για αποτυχημένες (εκ των υστέρων) μεταγραφές,
    κάτι που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες..
    Κακιούσης;
    Αγγελίδης;
    Ανταλλαγή Ιωάννου με Φιλίππου;
    Ανταλλαγή Παπαχρόνη με Τσέκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή