Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σοφές κουβέντες Παρτ Ουάν

Οι μαλάκες οι Κινέζοι (που είναι πολύ μαλάκες, να το ξέρεις και να το θυμάσαι καλά αυτό, αύριο μεθαύριο που θα με το κλείσουν το μαγαζί, να χεις να λες και ένα Ε, τον πούστη τον Prowler, τους είχε πάρει γραμμή από νωρίς..) λένε πως :Απ’ το καλό σίδερο δεν κάνουν καρφιά, απ’ τους καλούς ανθρώπους, στρατιώτες. Άσχετο εντελώς με το θέμα μας δηλαδή, πράγμα που δείχνει πόσο μαλάκες είναι και με επιβεβαιώνει άλλη μια φορά..
Σήμερα, θα ασχοληθώ με ατάκες και αποφθέγματα που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο ποδόσφαιρο, ποιανού πατέντα ήταν το καθένα, και που τα χρησιμοποιούμε. Σαν κλασσικό prowler ποστ, απουσιάζουν κάποια φαβορί όπως το πωτς γένεν ατό;  του Μεγάλου Πάτρικ, και το η μπάλα είναι πόρνη του Όσιμ, που αν κάθε φορά που το' λεγε ο Σωτηρακόπουλος σε ένα άδικο αποτέλεσμα για τη μια από τις δύο ομάδες, έδινε και 1 ευρώ, σήμερα θα έκανε παρέα με τα τελειωμένα τα πρεζάκια στη Ναυαρίνου, και θα έμπαινε σε μαγαζιά να λέει στον μαγαζάτορα Ενα ευρώ ρε φφφφίλε, θα σε δώσω το κινητό μου.
Πάμε;

στα καλώδια η μπάλα..

Η πατρότητα της φράσης αποδίδεται στην μηχανή παραγωγής ατάκας, κΆγγελο Αναστασιάδη, και πρωτοχρησιμοποίηθηκε σε ένα Ηρακλής-ΠΑΟΚ 3-0, το 2004, ενώ είχαμε σχεδόν εξασφαλίσει την έξοδο στα προκριματικά του Τσου Λου, και τις τελευταίες αγωνιστικές παίζαμε για την υπέρβαση και το ονόρε. Σε 10' φάγαμε 3 γκολ, με την (πόρνη) μπάλα, να χτυπάει στα καλώδια και να καρφώνεται στο γάμα, και τον κΆγγελο να προχωράει νωρίς σε αλλαγή τερματοφύλακα, για να αλλάξει και το ξόρκι. Με τη φράση αυτή, θέλουμε να δηλώσουμε την κωλοφαρδία που είχε ο αντίπαλος, με τα σουτ που επιχείρησε να παίρνουν μια τουλάχιστον περίεργη τροχιά, φυσικά εις βάρος μας.. Πχ..
-Τι κάνει ο Χαλκιάς ρε μαλάκα;
-Τι να σε κάνει κι ο Χαλκιάς μωρέ; Δεν βλέπεις τι γίνεται; Στα καλώδια χτυπάει και μπαίνει η πουτάνα..


μπέναλντι!..




Ο αείμνηστος Γκερντ Πρόκοπ, που δημιούργησε τον μεγάλο Αθηναϊκό (των Σπίνουλα, Ντεμολάρι, και Τζαλακώστα) που παραλίγο θα απέκλειε την Γιουνάϊτεντ στο Ολντ Τράφορντ (αν δεν είχε κουρευτεί ο Τζαλακώστας..) διεκδικεί την πατρότητα του όρου, από τον Γιώργο Φοιρό, και μάλλον κερδίζει στο νήμα. Ερχόμενος από τη σχολή προπονητών της Κολωνίας (από όπου αποφοίτησαν ο Χάπελ, ο Τσερνάϊ,ο κυρ Νίκος ο Αλέφαντος και εσχάτως ο Τσιαντάκης)

προσπάθησε ο μακαρίτης να μάθει Ελληνικά, τα κουτσοκατάφερε, αλλά το πέναλτυ, δεν του έβγαινε με τίποτα, καθώς εκεί στα ξένα το λένε και πιο απλά: Φάουλελφμέταρ..
Με τα χρόνια, η αληθινή έννοια του όρου αλλοιώθηκε, και σήμερα λέγοντας μπέναλντι, εννοούμε αποκλειστικά το καραμπινάτο, κάνοντας έτσι χρήση του στομφώδες της προφοράς.. Πχ..
-Εντάξει, κι ο μαλάκας ο Σάλπι, κάθε τρεις και μια έπεφτε στην περιοχή τους.. Όλο πέναλτυ ζητούσε..
-Μην το παίζεις αντικειμενικός ρε αρχίδι.. Το ένα από τα τρια ήταν μπέναλντι..


..μάθε μπαλίτσα αγόρι μου..
Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να κοντράρει τον Αναστασιάδη σε ατάκες, αυτός είναι μόνο ο Αλέφας.. Ακούραστη μηχανή παραγωγής σημαντικών quotes και του λόγου του, με το συγκεκριμένο να χάνεται στα βάθη των αιώνων, από τότε που προπονούσε το Αμβούργο στα ρεπό του Χάπελ, και ο μύθος λέει πως το ξεστόμισε πρώτη φορά στον Μάγκατ, για την εμμονή του να σουτάρει από μακριά.. Σήμερα, η χρήση του γενικοποιήθηκε και μπορεί να κολλήσει σε κάθε είδους συζήτηση
 Παράδειγμα νούμερο 1
- Ο Μπαλάφας είναι ΠΑΟΚτσάκι, και την πονάει την φανέλα
- Τι λες ρε, μάθε μπαλίτσα αγόρι μου... Κι εγώ την πονάω την φανέλα, να πάω να παίξω;
Παράδειγμα νούμερο 2
Ρε Λάζλο, 2 μέτρα άνθρωπο τον βάζεις να παίξει πάνω στη γραμμή; Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου..
Αλλά και ακόμη σε άσχετες με το ποδόσφαιρο συζητήσεις, όπως
-Άμα βγει ο Βενιζέλος, θα το γυρίσει το κλίμα..
- Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου.. Το ΠαΣοΚ δεν ξαναβγαίνει..


ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα..


Στα χρόνια της ακμής της Επανάστασης, το "ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα" φορέθηκε ελαφρώς λιγότερο, από όσο φορέθηκαν οι Ελληνικές σημαίες το καλοκαίρι του 2004.. Ελαφρώς όμως.. Ξεκίνησε ως ένα απλό(;) και αθώο(;;) μότο περί της σημασίας του να μπαίνει πάνω από όλα η ομάδα μας, στην πορεία όμως, και στα λάθος χέρια, κατέληξε ως η απόλυτη ατάκα φιμώματος των διαφωνούντων..
Κι εδώ έχουμε πολλά παραδείγματα..
Παράδειγμα Νο 1
-Ρε μαλάκα, θα μας φέρει πίσω τον κοντό;
-Μη γκρινιάζεις ρε μαλάκα.. Ο ΠΑΟΚ πάνω απ'όλα..
Παράδειγμα Νο 2
-Καλά ρε, άκουσες τι έγινε στη ΓΣ;
-Άκουσα, και λοιπόν; Ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα ρε..
Παράδειγμα Νο 3
-Αθήνα γαμημένη, ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει..
-Αθήνα γαμιόλα, ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα..


Τον Μάϊο θα είμαστε καλά..


Αναστασιάδης strikes again, με μια από τις πλέον κλασσικές και αγαπημένες του ρήσεις. Πρωτοειπώθηκε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος του 2003-04, όταν ο αποψιλωμένος ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην άδεια Τούμπα τον Ολυμπιακό, έχασε 0-2 με κάτω τα χέρια, τα γκολ τα έβαλαν ο ΓΧ και ο Καφές, ο κΑγγελος απεβλήθη, ο Γιασεμάκης έχασε πέναλτυ, και στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, προσπαθώντας να ανυψώσει το ηθικό όλων (το οποίο ηθικό ήταν σε φάση να βλέπεις το Requiem for a Dream και να σε φαίνεται κωμωδία) είπε την ιστορική εκείνη φράση..
Φράση, η οποία φοριέται ακόμα και σήμερα, περισσότερο για να δώσεις κουράγιο σε κάποιον που όχι απλώς έχει θάψει την ελπίδα, αλλά κερνάει και ελληνικό καφέ για τα σαράντα της..
Παράδειγμα
-Ρε μαλάκα, κουδούνια μας έκαναν από τα δεξιά, ο Λίνο έμπαζε από παντού..
-Ελα μωρέ μην αγχώνεσαι, τον Μάϊο θα' μαστε καλά..


μπιζμπιζέ, το

Ή και αβαβά.. Όρος που εισήχθη στην καθημερινότητα μας από τον αείμνηστο Θόδωρο Παρασίδη (που αν ζούσε, θα έτρεχαν πολλοί να κρυφτούν σήμερα..)
Συνήθως, το μπιζμπιζέ, είναι το ματσάκι εκείνο που κάνει μπαμ από χιλιόμετρο οτι πρόκειται για στημένο, και είναι όλοι στο κόλπο..
Παράδειγμα
-Άσε μωρέ μαλάκα, από το γήπεδο έρχομαι κι έφαγα μια στεναχώρια..
-Καλά ρε δεν βλέπεις; Το ματσάκι ήταν μπιζμπιζέ, τσάμπα στεναχωριέσαι..


Τόργκελε, ο


Όνομα μεν, αλλά κυρίως ιδιότητα, που χαρακτηρίζει τα σέντερ φορ που δεν σκοράρουν..
"τόργκελε" φερ ειπείν, είναι ένα δυνατό, αθλητικό φορ περιοχής, που μαρκάρει, ανοίγει διαδρόμους, πρεσάρει, πασάρει, αλλά ΔΕΝ σκοράρει. Στο διάστημα 2002- 2007 είχε σκοράρει 1 (ένα) γκολ κι αυτό με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, σε μια ήττα με 2-3 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα..

Τα Σπορ του Βορρά της εποχής μάλιστα, νομίζοντας προφανώς πως του δίνουν κουράγιο, τον ακολουθούσαν σε κάθε εκκλησάκι που πήγαινε για να ξορκίσει το κακό.. Αλλά κι αυτός ο πούστης, όχι μαλωμένος απλά, στα δικαστήρια ήταν με το σκοράρισμα..
Παράδειγμα
-Τον είδες ρε μαλάκα τον Νιμανί;
-Τι να δω ρε μαλάκα; Είδες τι έχασε; Τόργκελε σκέτος..
Ή ακόμα, στα χρόνια της ξηρασίας του Μούσλι
-Άντε ρε Ζλάταν.. Μπαίνει το αλάνι αλλαγή ρε, κοίτα ρε σε μιλάω..
-Μμμμ. Τόργκελε πολυτελείας..


Σε κάποια φάση, θα επανέλθω με Παρτ Του..
Κάντε ρε κι εσείς καμιά πρόταση..

9 σχόλια:

  1. τρομερο το θεμα. νομιζω οτι θα διαλεξω το "Το μαιο θα μαστε καλα"

    Σε αλλες ατακες εχουμε :

    α) καλως τα παιδια καλως τα 3-0 (ολες οι ατακες του αλεφαντου στον Μηρτσο ειναι καταπληκτικες)

    β) Αναστασιαδης για τις μεταγραφες πριν τον αγωνα με την Μακαμπι ειχε πει οτι εχω 200 χαφ και αλλα τοσα σεντερ μπακ (καπως αλλιως το εχει πει αλλα δε θυμαμαι τη φραση)

    γ)Τι μαλακα ειναι (Μαρκαριαν τιτανιος)

    δ)"Όταν πηγαίνουμε στο τραπέζι βλέπουμε την σαρδέλα και νομίζουμε ότι είναι αστακός. Δεν μπορούμε να δούμε την αλήθεια και βλέπουμε αστακό αντί για την σαρδέλα"
    (οτι καλυτερο μας εμεινε απ τον ΠΑΟΚ τα τελευταια χρονια μετα το ΠΑΟΚμεαπολαχωριςμουσταρδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε tre!!!
    Να αυτός είναι κι ο λόγος που έφτιαξα αυτό το ρημαδοφόρουμ πάνω δεξιά, όχι τόσο για αγωνιστικά, αφού εκεί υπάρχουν κι άλλα φόρα πολύ καλύτερα που σας- μας καλύπτουν όλους, αλλά για να γίνεται συζήτηση περί των νέων και των παλιών ποστς..
    Όπως και να χει, την τσίμπησες την αφιέρωση κουφάλα για το Παρτ Του..

    ΥΓ: Το "Τι μαλάκα είναι" πως με διέφυγε ρες πούστη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για όποιον γνωρίζει ιταλικά, φαντάζομαι η περίφημη συνέντευξη malesani δεν έχει ταίρι εντός συνόρων...

    PS: σε roster 8 μύρια ο 4ος center back είναι ο μπαλάφας? ...
    PS2: κάτι παιχτάκια λατίνους χαφ του αστέρα (ή της ξάνθης παλαιότερα) μην τους δίνετε σημασία. robert καλύτερα λαίμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν έγραφα την απάντησή μου δεν είχα διαβάσει το σχόλιό σου σύντροφε! εννοείται ότι εσύ έχεις την πατρότητα ! :)

      Διαγραφή
  4. Υπάρχουν και τα "μα και γκατσο" του ιταλού μαλεζα-νι που είχε ο βάζελος....αξέχαστες ατάκες !!!
    νομίζω πάντως ότι το "Τον Μάϊο θα είμαστε καλά.." είναι και θα είναι διαχρονικό για τον ΠΑΟΚ που πάντα η θέση στην Ευρώπη από τον πρώτο προκριματικό γύρο θα είναι το χρυσωμένο χάπι κάθε αποτυχημένης χρονιάς...καλή ώρα λοιπόν....άλλη μετράνε τίτλους αλλά και εμείς θα λέμε για 3 νίκες , μία στην τότεναμ, και 2 στο οακα...έτσι κάνουν οι ομάδες της γειτονιάς βέβαια, διότι οι άλλοι μετράνε σοβαρες επιτυχίες με σημασία...το ίδιο και ο αστέρας θα έχει να λέει, και ο ατρόμητος κτλ κτλ

    Pro, νομίζω ένα post για μεγάλες γκέλες μέσα στην Τούμπα το αξίζουμε...βραδιές σαν την χθεσινή δεν είναι λίγες..καλό θα ήταν να γίνει ένα αφιέρωμα α-λα tapantaolagkopuargiolapaokapola.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χε, θα σε πω μια ατακα που πολυ λιγοι ξερουν,
    Γκάιντας, ο: Είναι αυτός που είναι για πολύ ξύλο. Ξεκίνησε από τον Τουρσουνίδη και συγκεκριμένα από την εκπομπή του Κουκούλα όπου έχει πάρει κάποιος τηλέφωνο και έχει πεί (με στραβό στόμα): "Και πες να πουμε αυτον να πουμε τον Τουρσουνιδη να πουμε, να κοιταξει να πουμε να ξεκινησει να πουμε να παιζει λιγο μπαλιτσα να πουμε γιατί αλλιώς να πουμε θα τονε κάνουμε να πουμε γκαιντα στο ξυλο να πουμε".
    Μιας και είπα για τον κουκουλα, μπορεις να προσθεσεις το "πιανόλα", "μόντα" και "φιλικό" που ξεκίνησαν από αυτόν.
    τέλος ο κΑγγελος έχει πει το περιβόητο "χάσαμε 3 γκολ μάτι" που σημαίνει τετ α τετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύντροφοι, σας συγχαίρω για το έργο σας!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Επίπεδο Τοπ Τσάμπιονς" είχε πει ο Καμπάνης για τον Χασιώτη, το καλοκαίρι του 2006, "πέναλτυ μαρς" αγαπημένα Σπορ του βορρά, και μιας και έθιξε ο palok το "cazzo" ξέσπασμα του Μαλεζάνι, νομίζω πως στέκεται επάξια όχι μόνο σε Ελληνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μόνο που απλά, εκτός συνόρων, παίρνει τη 2η θέση. Ποιό είναι το Νο 1 ;
    Θέλει και ρώτημα;
    http://www.youtube.com/watch?v=OCFj9lf8IQE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οn/Off topic Alefas (most favourited):


    1.Θα μπουν οι Τούρκοι στην Θεσσαλονίκη και ο Σάντος θα ξυπνήσει μεγάλο Σάββατο.

    2.Τόζερ, άλλη τιτίκα κι αυτή.

    3.Ο Τραπεζανίδης είναι για το χαντμπολ.

    4.Ο Σαλπιγγίδης και οι σφαίρες αυτές είναι για την β΄εθνική. Πεθάναν οι 1.15 ύψος.Ξεχάστε τους.Ποιός Σαλπιγγίδης;

    5.Qu 'est ce que c' est Καρυπίδης ??

    6.Ο Κωφίδης δεν είναι προπονητής, αυτός είναι να βάζει καμιά πλάκα να χορεύουν οι νέοι στα κλαμπς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή