Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το Αγιάζι του Επενδυτή. Episodes 1256, 57, 58


Eπεισοδιο 1256 | 17.07.11

O Θανάσης μετά από μια κοπιαστική μέρα στη δουλειά, αποσύρθηκε στα διαμερίσματα του…
Έβαλε ενα βερμούτ, και κάθισε αναπαυτικά στη ρουστίκ πολυθρόνα του, περιμένοντας το τηλέφωνο, του ομογενούς μεγιστάνα..Το τηλέφωνο δεν ήρθε ποτέ..
-"Διάολε, τι να συνέβη; Διάολε, διάολε.."



Την ίδια ώρα, ο ομογενής βαθύπλουτος μεγιστάνας, απολάμβανε ενα περιποιημένο κομμάτι ταούκ κιουτσού, απο τα χέρια της αγαπημένης του Χατισέ.."φίνες γεύσεις.. αληθινά εξαιρετικό"..
 Στην έπαυλη του μεγιστάνα με τα αμύθητα πλούτη, η μπλαζέ ατμόσφαιρα, απόρροια της καλοκαιρινής ραστώνης συνοδευόνταν αρμονικά με τα πορτοκαλί σύννεφα του ονειρεμένου δειλινού.. Ο εκνευριστικός ήχος του επίχρυσου τηλεφώνου, ήρθε να διαταράξει την μαγεία της στιγμής..
-"Γιώργο;"
-"Βασίλη;"
..Μα ναι! ηταν ο Γιώργος, φίλος αδερφικός, με περιουσία ανυπολόγιστης αξίας..
-"Έχουμε ραντεβού σήμερα με τον Θανάση και τον Θόδωρο"
.. Μα τους χίλιους κομήτες! Αυτή η σκέψη ήταν που στροβίλιζε ενοχλητικά το μυαλό του, μη αφήνοντας τον να ηρεμήσει..
-"Δεν χωράει άλλη αναβολή;"
-"Μα πως δεν χωράει Βασίλη; Ξέρεις πως είναι αυτοί οι...φτωχοί! Κάτι θα τους πω εγώ και θα τους καλμάρω.."
..Ο πολυτρισεκατομμυριούχος έκλεισε το τηλέφωνο, και βυθίστηκε στις σκέψεις του..
"Πολύ φοβάμαι, μην βρεθεί κάποιος με 2 τατουαζ, και διπλάσια λεφτά απο μένα και με προλάβει στο νήμα για την αγορά της μιας και μοναδικής μου αγάπης.."
..Εν τω μεταξύ, κάπου στην βόρεια Ευρώπη, ο τίμιος επαναστάτης Θόδωρας, μαζί με το απόλυτο αρσενικό Ζήση, και τον φτωχό βιοπαλαιστή Παντέλο, έχουν ξεμείνει κάπου στο πουθενά.. Οι σκέψεις για ταξί, γρήγορα  καταρρίπτονται αφού και οι τρεις μαζί στις τσέπες τους δεν έχουν πάνω από 1.5 ευρώ..

Τι θα κάνει ο μεγιστάνας; Πως θα γυρίσει σπίτι του ο Θόδωρος; Τι θα πει η γυναίκα του, Ιωάννα; Ποιος λατινοαμερικάνος αμυντικός, που το όνομα του αρχίζει απο Πάμπλο Κο- και τελειώνει σε -ντρέρας θα φέρει κι άλλα έσοδα στην χιλιοταλαιπωρημένη "Ρεβολούσιον Ε.Π.Ε";


Eπεισόδιο 1257 | 19.07.11

Ο Γιώργος ξερόβηξε για να καθαρίσει τον λαιμό του.. Η σιωπή των δυο δευτερολέπτων έμοιαζε αιώνας για τον κάθιδρο Θανάση που πήρε την πρωτοβουλία..
-"λοιπόν;"
..ο Γιώργος ζύγισε καλά τα λόγια του..
-"ο Βασίλης έδωσε το ΟΚ..ερχόμαστε!"

Ο Θανάσης, τόσα χρόνια αντιστέκονταν στα χρήματα Ρώσων, Αράβων, Ιαπώνων, αφού η καρδιά του χτυπούσε μόνο για τον Θόδωρο.. Τελευταία όμως, η ζωή τους είχε μετατραπεί σε κόλαση.. Δεν είναι εύκολο, εν καιρώ κρίσης να πεις "όχι" σε τόσα εκατομμύρια ευρώ, όσο βατό κι αν είναι το πεδίο..
Ο Βασίλης, μετά τον χαμό των γονέων του, βασανίζεται για χρόνια, και τώρα είναι η ευκαιρία του να "να βγάλει τα γούστα που ονειρεύονταν", όπως λέει και ο απλός λαός..


Το τηλεφώνημα στον Θοδώρα, από τον Θανάση ήρθε να διώξει προσωρινά τα μαύρα σύννεφα που θα κατέστρεφαν μια και καλή το ταξίδι του στις Μαλδίβες.. Ηπιε μια γουλιά από το αγαπημένο του dry martini, και κοίταξε με αισιοδοξία πια τον καταγάλανο ουρανό.. "Επιτέλους,η Ιωάννα θα με αποδεχτεί σαν έναν από αυτούς.."
..Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, αρνούνται να υπογράψουν τις μειώσεις στους μισθούς τους, όντας απλήρωτοι για χρόνια.. Ο απόλυτος αρσενικός, σκέφτεται την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων,μη γνωρίζοντας για την επικείμενη συμφωνία με τους μεγιστάνες.. Ο λατινοαμερικάνος που θα έπιανε και καλά λεφτά, είναι άφαντος, έτσι η πρώτη σκέψη πηγαίνει σε έναν παλιό θερμοσίφωνα, που κάποτε είχε πουληθεί σε ανταγωνιστική εταιρεία, με αντάλλαγμα κάτι κέρματα,και τρία παλτά.. Ο θερμοσίφωνας (που ζεσταίνει το νερό γρήγορα σαν σίφουνας, σχεδόν θερμοσίφουνας!) επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην εταιρία, και τώρα ήρθε η ώρα να ξαναπουληθεί.. Κανένας δεν ανησυχεί όμως, αφού είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα ξαναεπιστρέψει κάποτε.. Κι αν υπάρχει η δυνατότητα, θα ξαναμάναπουληθει.. Αλλωστε, η εταιρία πάνω απ'όλα..

Μη χάσετε το επόμενο επεισόδιο..Θα μπουν τα λεφτά; Θα βρεθεί ο λατινοαμερικάνος; Ο θερμοσίφουνας, δουλεύει; Ο υπάλληλος με την αέρινη φράντζα; Είναι καλά; Πως θα γνωρίσουν οι δημοσιογκράφιτυ της πόλης των μυστηριώδη ζάπλουτο μεγιστάνα;Θα πάει επιτέλους στις Μαλδίβες ο Θόδωρας;


Eπεισόδιο 1258 | 21.07.11

Η πιο ερωτική πόλη των βαλκανίων, μύριζε προξενειό από το πρωί.. Η συνάντηση θα γινόνταν τελικά, και το μεγάλο ντηλ ήταν προ των πυλών.. Η καρδιά του Θοδωρου δεν άντεχε άλλες συγκινήσεις, και πήγε σπίτι του να ετοιμάσει τις βαλίτσες για τις Μαλδίβες.. Πριν φύγει, όμως, έδωσε σαφή εντολή στον Ζήση: "Κλείστε τη συμφωνία".. Ο Θόδωρος, πολλές φορές μετά την κατασκευή του νέου του σπιτιού, αναρωτιόνταν γιατί δεν ενέδωσε στις πιέσεις να χτίσει κι ένα ελικοδρόμιο.. Η εταιρεία τότε πήγαινε καλά, και δεν μπορούσε να φανταστεί πως κάποια στιγμή θα αναγκάζονταν να φύγει νύχτα, κι από την πίσω πόρτα.. "να δεις που αν χτυπήσει 3 η ώρα το κουδούνι, δεν θα είναι ο γαλατάς.." σκέφτονταν συχνά-πυκνά..
Ο Θανάσης, σκληρός διαπραγματευτής από τα γεννοφάσκια του, ζητούσε αποδείξεις για την περιουσία του Βασίλη.. Δεν θα συναινούσε για την πώληση της εταιρείας σε έναν τυχαίο, έτσι εύκολα.. Ο Βασίλης, μαζί με τον Γιώργο ήταν προετοιμασμένοι, και του παρουσίασαν καταθέσεις ύψους 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, από την τράπεζα της Λιμνούπολης.. Ο Θανάσης, σφίχτηκε αρχικά.. Ο απόλυτος αρσενικός Ζήσης, μη έχοντας κατανοήσει απόλυτα τι συμβαίνει, κόρδωνε με περηφάνια και ύφος "σας-τα-λεγα".. η ώρα για τη ρελάνς του Θανάση είχε φθάσει
-"Θέλω εγγυητική ύψους 5 εκ ευρώ, από ελληνική τράπεζα, και 500,000 άμεσα για νέες προσλήψεις προσωπικού.."
When the going gets tough, the tough gets going.. Το ποσό αυτό (5,5 εκ) κάτι θύμιζε στον Ζήση, αλλά δεν ήταν και πολύ σίγουρος.. Ο Βασίλης με τον Γιώργο πρότειναν στον Ζήση να γευματίσουν μαζί για να αποφασίσουν ποιές θα είναι οι τελικές τους κινήσεις..
Ο Βασίλης, αν και βαθύπλουτος επιχειρηματίας, ήταν ένας απλός άνθρωπος, και ήθελε να φάει γύρο.. Έτσι κι έγινε! Οι τρεις τους βρέθηκαν σε κεντρικό γυράδικο, να συζητούν για τα νέα δεδομένα στην αγορά της εταιρείας, όταν στο μαγαζί ξεχύθηκε μια στρατιά αστυνομικών πεζών, και εφίππων.. Ο Γιώργος (που είχε τρεχάματα με το νόμο κάποτε..) κρύφτηκε κάτω απο το τραπέζι, ενώ ο Ζήσης έτρεξε στην τουαλέτα..
Ο αστυνόμος Θεοχάρης (απο άλλο σήριαλ,με λιγότερα επεισόδια απο το δικό μας πάντως..) έκατσε απέναντι στον Βασίλη.. Ο ομογενής μεγιστάνας συνέχιζε να τρώει ατάραχος το ψωμάκι με γύρο, που είχε πληρώσει..
-"Και τώρα οι δυο μας σκουλήκι..ελεεινό υποκείμενο..κατακάθι της κοινωνίας..απόβρασμα"
Ο Βασίλης, έβαλε λίγη αλατοριγανη, χωρίς να σηκώσει το βλέμμα του..
-"Θα μιλήσεις κάθαρμα; μίασμα; δεν μιλάς; Μίλα σκουλήκι.. σπυρί γεμάτο πύον, μίλα.."
..3 πελάτες δεν άντεξαν, και έκαναν εμετό.. Ένας απευθύνθηκε στον βαθύπλουτο Κροίσο
-"Μιλήστε καλέ κύριε.. Ανακατεύομαι.."
Ο Βασίλης, τελείωσε το γεύμα του. Σηκώθηκε με αργές κινήσεις, κόλλησε το πρόσωπο του στον αστυνόμο, και τον έφτυσε κατάμουτρα. Ο Θεοχάρης μετά το σοκ, τον χαστούκισε, και έδωσε εντολή να του περάσουν χειροπέδες..
Την ίδια ώρα, ο Θόδωρος ξεχώριζε εσώρουχα και πετσέτες.. πόσο το χρειάζονταν αυτό το ταξίδι! σχημάτισε τον αριθμό του απόλυτου αρσενικού Ζήση.. η κλήση του δεν απαντήθηκε.. "θα είμαστε σε καλό δρόμο" σκέφτηκε.. φευ..
Τα νέα ταξίδευσαν στη γείτονα χώρα εν ριπή οφθαλμού.. η αθλητική εκπομπή του 3ου καναλιού της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης "σπορ ντουνιά" ("ο κόσμος των σπορ") είχε κεντρικό θέμα τον
ήμι-συμπατριώτη τους.. "μπιτζιμ γιαβρουμ βασιλακ, γιουναν μπουντρουμ".. Αλί αλί και τρισαλί.. ο Αλλάχ να μας φυλάει..
Εν τω μεταξύ, ο Κροίσος έρχεται σε επαφή με άνθρωπο που μπορεί να του εξασφαλίσει την έξοδο από την φυλακή, αρκεί να σκοτώσει τον ηλικιωμένο οδηγό αποριμματοφόρου και να αποδράσει πάνω στο όχημα..
Ο Βασίλης, εκδίδει ανακοίνωση : "Ήρθαμε σκαστοί απο τη φυλακή, δεν το ξέρει ο τρελογιατρός, όταν θα πάω θα τον τρελάνω και αυτόν..γιατι εχω τρέλλα, μες το μυαλό..για σένα εχω κάνει κρατητήριο και σκότωσα για ενα εξίτηριο.. Γαμιέται ο θρύλος κι ο πειραιάς!"

Μη χάσετε στο επόμενο επεισόδιο: πως θα προχωρήσει το ντηλ; Από που θα φέρει εγγυητική ο Βασίλης;
Θα πάει διακοπές ο Θόδωρας; Μήπως τελικά η ιστορία γράψει τον Θανάση ως διορατικό μεγαλοπαράγοντα;
Ο υπάλληλος με την αέρινη φράντζα πως πάει στην υγεία του;

3 σχόλια:

  1. Μου άρεσε το πεδίο που είναι βατό. Εφόσον στο γιουνανιστάν μπουντρούμ γιοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιστορία είναι πλασματική και αυτό το καταγγέλω!
    Εξάλλου, είναι αδύνατο ο Θόδωρος να ψάχνει για ταξι και να έχει ξεμείνει στη μέση του πουθενά, αφού έχει προσωπικό οδηγό.

    Πως είπατε? Είχε? Α, ΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπομονή υπομονή (και θα βγει κι ο Νιμανί) σύντροφοι..
    Το μυστήριο αποκαλύπτεται σταδιακά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή