Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το Αγιάζι του Επενδυτή Episode 1259

Επεισόδιο 1259 | 24.07.11


Στο μυαλό του Θοδωρή, η σκέψη της παραίτησης στριφογύριζε σαν ενοχλητικό καλοκαιρινό κουνούπι..



Το "χαρτί" της παραίτησης, ήταν πολύ δυνατό και η απειλή αυτή πάντα ηρεμούσε τους όποιους αντιφρονούντες.. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια του στην ηγεσία της εταιρείας, η απειλή της παραίτησης, ήταν κάτι σαν τον από μηχανής Θεό στις αρχαίες τραγωδίες, όταν ο τραγικός ποιητής οδηγούσε το έργο σε αδιέξοδο, και η εύρεση λύσης φάνταζε αδύνατη.. Η φωνή των εξεγερμένων, τούτη τη φορά όμως, ηχούσε πια δυνατά. "Έχεις λαό παλίκαρο λεβέντη, αλλα μαλάκα πρόεδρο.." και ξανά: "αλλα μαλάκα πρόεδρο" one more time: "αλλα μαλάκα πρόεδρο".. Η επιστολή-πρόταση του Βασίλη, είχε κάνει το γύρο των μ.μ.ε. από το μεσημέρι: "Αν τα χρέη ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ τα 10εκ ευρώ"
Η παραίτηση δεν μπορούσε από μόνη της να παίξει τον από μηχανής Θεό, πλέον..

Ο  Θανάσης, αποφάσισε να συγκαλέσει νέο έκτακτο Δ.Σ. όπου θα αποφασίζονταν η σύσταση επιτροπής διαλόγου, η οποία θα αποφάσιζε για το πότε θα λάμβανε την έγκριση του Α.Σ. για να έρθουν σε συνάντηση με τον Βασίλη και τον Γιώργο.. Μετά τη συνάντηση, αυτή η επιτροπή διαλόγου, θα ψήφιζε για να δημιουργηθεί μια ομάδα εκπροσώπησης, που θα συναντιέται με τον Γιώργο και το Θανάση, και ένας φορέας επικοινωνίας, που θα έρχεται σε επαφή με τον Βασίλη και τον Θόδωρο.. Τέλος, ο οργανισμός σωτηρίας, που θα δημιουργηθεί εκτάκτως, θα διοργανώσει συναυλίες των Mazoo and the Zoo, με τα έσοδα αυτών να πηγαίνουν στον λογαριασμό που θα δημιουργηθεί για την μείωση του χρέους..

Ο Θόδωρος, απάντησε με νέα ανακοίνωση στον Βασίλης... Τα μέλη του Α.Σ. απήντησαν στην απάντηση του Θόδωρου, και του Βασίλη.. Νέα ρελάνς από τον Βασίλη, που θα ακολουθήσει τη ρελάνς του Θόδωρου.. Ποιος μπλοφάρει; Ο Γιώργος παει all in.. Το σαββατοκύριακο, θα κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, η Δευτέρα όμως αναμένεται με αγωνία..

Ο Γιώργος, απολαμβάνει το εθνικό ποτό των Ελλήνων mojito σε beach bar στις Σποράδες.. ο Βασίλης, όμως, απλός καθημερινός άνθρωπος, πίνει ρετσίνα- κόκα κόλα στη Μύκονο, και το μυαλό του ταξιδεύει στις μέρες που θα είναι το αφεντικό της εταιρείας.. έξυσε το μούσι του, έφτιαξε το γούρικο του ψάθινο καπέλο,
ανέμελες βραδιές στη Μύκονο.
Ο Βασίλης, μαρτυριάρης από τη φύση του, ομολογεί στην κάμερα:
"Αυτός ο πούστης την αμόλησε"

 και έστρεψε το βλέμμα του στο Αιγαίο πέλαγος.. "Εμείς, μαζί για μια ζωή.." σκέφτηκε.. Το σαρδόνιo χαμόγελο του μεγιστάνα, ήρθε να δώσει τη θέση του στην αμηχανία όταν ο σερβιτόρος του ζήτησε να πληρώσει τις ρετσίνες του.. Ο Βασίλης έβγαλε από την τσέπη του δίγραμμες τραπεζικές επιταγές, χρήματα cash δηλαδή (το γράφουμε για να το εμπεδωσετε, οσα φτωχά και απαίδευτα σαλονικακια δεν το έχετε ακόμα καταλάβει..) Ο σερβιτόρος πήρε, τις δίγραμμες τραπεζικές επιταγές, χρήματα cash δηλαδή, και είπε στον Κροίσο:
-" Μα.. δεν έχουμε ρέστα από 6.75 εκ ευρώ "
Ο Βασίλης, μετά το αρχικό shock, έμεινε ψύχραιμος, ως όφειλε ένας μεγιστάνας:
"ΟΚ, δώστε μου το μαγαζί.."

Την ίδια ώρα, το ταξίδι στις Μαλδίβες δείχνει να αναβάλλεται για τα καλά..
-"Μα, Ιωάννα μωρό μου, ξέρεις τι ωραία είναι αυτή την εποχή στο κάμπινγκ ouzouni beach λιγο πριν την Ποτείδαια;"
Το πρόσωπο της εκπάγλου καλλονής σκοτείνιασε..
-"Μου το είχε πει η μάνα μου, να μην εμπιστευθώ άνθρωπο που οι φίλοι του τον φωνάζουν σκύλο.."

Ανάμεσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό, ο Παντέλος συνεχίζει τον σχεδιασμό της εταιρείας βασισμένος στο plan A.. Ο σχεδιασμός αυτός, που ειναι αποτέλεσμα σεμιναριακής μελέτης, περιλαμβάνει κτίσιμο και λειτουργία μιας εταιρείας, με απολύσεις, μειώσεις, "το αφεντικό τρελλάθηκε-δεν πουλάει, χαρίζει..", και πληρωμές με φυστίκια, κουμπιά, και φιλιά
δεν προχωράει ακριβώς, αλλά το plan A, βασίζεται στο plan B , που αναφέρει οτι ο Βασίλης θα φέρει το cash, τις δίγραμμες τραπεζικές επιταγές δηλαδή, και έτσι θα έρθουν καλύτερες μέρες.. Το plan C, (που ειναι αχρείαστο, αλλά υπάρχει πάντα σε μια τόσο διορατική εταιρεία, που διοικείται από τόσο χαρισματικούς ανθρώπους..) είναι εξ' ολοκλήρου βασισμένο σε εναν παλαιότερο τεχνικό ηγέτη

της εταιρείας: Μετάνοιες, προσευχές, επισκέψεις στο Άγιο Όρος, και η Παναγιά μαζί μας..

Το επόμενο επεισόδιο,αναμένεται με κομμένη την ανάσα.. Τι θα κάνει ο Θόδωρος; Θα τον χωρίσει η Ιωάννα;
Θα αφήσει ο Θόδωρος μουστάκι, για να τον βάλει η Ιωάννα να το ξυρίσει μετά; Θα εμφανιστούν οι δίγραμμες
τραπεζικές επιταγές (χρήματα cash δηλαδή.); Μήπως αρχίσουν όλοι τις δυο γραμμές πάνω στα πιάτα;

3 σχόλια:

  1. ο plan C, (που ειναι αχρείαστο, αλλά υπάρχει πάντα σε μια τόσο διορατική εταιρεία, που διοικείται από τόσο χαρισματικούς ανθρώπους..) είναι εξ' ολοκλήρου βασισμένο σε εναν παλαιότερο τεχνικό ηγέτη της εταιρείας: Μετάνοιες, προσευχές, επισκέψεις στο Άγιο Όρος, και η Παναγιά μαζί μας..

    ΚΛΑΙΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε κάτω τα χέρια από τον Άγγελο ρεεε!!! :))))

    Kαλημέρα σύγχρονε Παπαδιαμάντη του ΠΑΟΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα..
      γειά σου κι έσενα ρε γίγα palale..
      @dieselmaniag4 καλώς ήρθες στην παρέα..

      Διαγραφή