Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Κύπελλο ε? Να!!! (ή "δε θα πάρεις κύπελλο ΠΟΤΕ!")

Μου λέει ένα φιλαράκι μου χτες "είδες οι Τουρκαλάδες οι και καλά υποανάπτυκτοι, οι αγριάνθρωποι? Final-8 έκαναν στο μπάσκετ!". "Έλα ρε" λέω από μέσα μου "κι εμείς δε μπορούμε να κάνουμε ούτε final-4..? Η χώρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας?" Τι final-4, ούτε τελικό δε μπορούμε να κάνουμε! Στο τέλος θα ρίχνουν νόμισμα παρουσία συγγενών και φίλων για να δούν αν θα το πάρει ο γαύρος ή ο βάζελος!


Ούτως ή άλλως και η..¨κλήρωση" που κάνουν κάθε χρόνο πιο πολύ ορισμός είναι παρά κλήρωση, αφού ο ΠΑΟΚ κάνει ένα guest λίγο πριν τελειώσει η φαρσοκωμωδία, ο Ρούλης έχει φιλική συμμετοχή και οι υπόλοιποι είναι πιο κομπάρσοι και από τους 100.000 κομπάρσους που χειροκροτούσαν στην αρένα τον Μπέν Χούρ! Πάρε και bonus τη σεκάνς με τον Τσάρλτον "Χέστον"!


Θα μου πείς ρε μεγάλε ποιός σε φταίει? Φτιάξε ομάδα και κέρδισε τους! Και παλιά κληρωνόσουν μαζί τους, αλλά τους απέκλειες..και ειδικά τον γαύρο..και μέσα στο ΣΕΦ συνήθως! Ναί, αλλά τότε υποτίθεται είχα σαν χειρότερο παίχτη τον Πρωταθλητή Ευρώπης με τη Μπανταλόνα Μοράλες, ενώ τώρα ο Καλλές είναι βασικός και χτυπάει 20λεπτα κι εμείς το κεφάλι μας στον τοίχο..

Anyway , εγώ απλά αναρωτιέμαι τι σκατά έχει αλλάξει στην κοινωνία μας, στον αθλητικό μας πολιτισμό, στη συμπεριφορά μας γενικότερα σαν άνθρωποι τα τελευταία 10 χρόνια που δε μπορούμε να διοργανώσουμε ένα πανηγυράκι 2 ημερών χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Ρε παλιά κρινόταν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα (στην ίδια πόλη που τώρα πανηγυρίζουμε αν βγούμε εμείς 6οι και ο Ρούλης 7ος) και δεν άνοιγε ρουθούνι (κι ας καθόμασταν δίπλα δίπλα), γαυροβάζελοι ανέβαιναν ταυτόχρονα όλοι μαζί Θεσσαλονίκη για το final-4 και αντίστοιχα κατεβαίναμε εμείς και τα ερπετά κάτω και δε γινόταν το παραμικρό, τώρα τι έχει γίνει και δε μπορούν να παίξουν ούτε έναν αγώνα Χάντμπολ..???

Τελικά μήπως οι Τούρκοι που κοροϊδεύουμε μας έχουν περάσει (εκτός των άλλων) και σε θέματα αθλητικού πνεύματος και πολιτισμού???

Υ.Γ. Σήμερα έχει ημιτελικό κυπέλλου στο μπάσκετ (μέχρι κι εγώ το είχα ξεχάσει και σιγά μη χάσω 2 ώρες από το Σάββατο μου για να κάτσω να το δω..). Παλιότερα θα κατέβαιναν και οι οπαδοί μας κάτω για να πανηγυρίσουν ενδεχόμενη πρόκριση μας στον τελικό μέσα στο τηγάνι. Σήμερα δε θα κατέβουν ούτε οι παίχτες...

4 σχόλια:

  1. Σε πολλά επίπεδα σωστότατος.. Έξοχος βασικά!
    Ζει μεγάλες στιγμές το blog..
    ΥΓ:Λίγα με τον Χουανάν ή "Κίκι" Μοράλες..
    Τέτοιο σέντερ αν είχαμε τώρα, 40άρια θα βαρούσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας βλέπω να μετεξελισσόμαστε σε εργαστήρι δημοσιογραφίας σε λίγο..;-) Και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος? Και ο Iznogoud? Και ο Palok?(που λέει και η διαφήμιση)! Μεγάλο πουλέν και δικό μου πάντως ο Χουανίτο..Γι'αυτό έβαλα το "υποτίθεται"!

      Διαγραφή
    2. Ο palok έχει λάβει την πρόσκληση του, αλλά πετάει χαρταετό ακόμα..
      Εικάζω πως περιμένει να διώξουμε τον Πέτγουεϊ, για να μας καταθέσει τις προτάσεις του..
      Ποιός από τους 3 θα ετοιμάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κίκι;
      Iznogoud, εδώ μέχρι και για τον Γκάρετ έφτιαξες...

      Διαγραφή
  2. Τα κάνανε και μονά παιχνίδια οι αλήτες, γιατί φοβούνται μην τους ξεφτιλίσουμε στο Παλατάκι.. Ου ρε, αλήτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή