Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Έτος 2020: χρέος 120 % του ΑΕΠ αλλά σε ποιά κατηγορία?


Όταν άνοιγα τα δώρα την πρωτοχρονιά του ‘85 ξαπλωμένος στο καθιστικό μπροστά στην υπερμεγέθη μας Metz (αν δεν κάνω λάθος τη μάρκα) τηλεόραση, ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα το χρόνο, το χρόνο που περνάει, αλλά συνάμα, γέμισα και με αγωνία (ίσως και άγχος) για τις μέρες που θα ρθουν. Θα είναι άραγε θαυμάσιες?


Πέρασαν μπόλικα χρόνια, κύλισαν όμορφα, ποτέ δεν μπήκα στο λούκι να δώ το μέλλον πραγματικά. Ζούσα το παρόν (δεν ήμουν ποτέ ούτως ή άλλως του προγραμματισμού με την έννοια του γάμου, παιδιού, μόνιμης εργασίας κλπ.) και εθελοτυφλούσα ότι το μέλλον «κάπως ρε παιδί μου» θα τσουλήσει. Και τότε μπήκε στη ζωή μου η λέξη ΧΡΕΟΣ!
Όχι ότι δεν την είχα ξανακούσει (κάθε ελληνική οικογένεια που τιμούσε τον εαυτό της είχε πάντοτε έστω ένα χρέος-δάνειο σε μία τράπεζα) αλλά εδώ και καιρό η λέξη απέκτησε και ένα παράγωγο αδερφάκι: ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ. Με λίγα λόγια τι σημαίνει αυτό? Παλιά χρωστούσες και δεν είχες πρόβλημα. Τώρα για κάποιον λόγο αποφασίζουμε ότι έχεις πρόβλημα! Και θα σε κυβερνήσουμε εμείς τώρα. Ναι είναι τόσο απλό…
Οι ίδιοι λοιπόν που δημιούργησαν το πρόβλημα, προτείνουν και τις λύσεις! Και ποιό είναι το μεγάλο τους moto? Μα φυσικά κόψε, κόψε, κόψε!!!! Προφανώς τα μόνα μαθηματικά που έμαθαν στο σχολείο ήταν ότι όταν έχεις 2 μήλα και χρωστάς το ένα, δίνεις το ένα και ξεχρεώνεις. Σωστό αλλά πώς κατάφεραν και δημιούργησαν από το μηδέν αυτό το έξτρα μήλο που μας δάνεισαν? Πέτυχαν το financial Big bang?



Δεν θυμάμαι στις φυσικές επιστήμες να διδάσκεται ως επιστημονικός όρος η λέξη «πίστωση» (αν διδάσκεται στα οικονομικά πανεπιστήμια-και από πότε?, τότε δεν θα μιλήσουμε με απλούς όρους μαθηματικών, 1+1=2, αλλά θα ενσωματώσουμε στον αλγόριθμο και άλλες έννοιες όπως ανάπτυξη, παραγωγικότητα κλπ.)… Άρα γιατί να ακολουθήσω (εγώ ή κάποιος άλλος) τον μη επιστημονικά αποδεκτό τους τρόπο που δεν έχει βγάλει ποτέ από την κρίση καμμία χώρα? Κι όμως ΟΛΟΙ το κάνουν με προεξέχουσα την πατρίδα μας! Το έτος 2020 λοιπόν το χρέος (λένε οι φωστήρες του Harvard) θα έχει πέσει στο 120 % του ΑΕΠ. Ας ζώ μέχρι τότε παιδάκι μου να δώ αυτό το πολυπόθητο νούμερo και μετά ας πεθάνω!!!! Αλλά τι σχέση έχουνε όλα αυτά που λες ρε palok με την ΠΑΟΚάρα ναούμε????

Συνταγή ΔΝΤ στον ΠΑΟΚ (σικ δημοσιογραφικός τίτλος)
Για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, τα financial fur play, περήφανες πωλήσεις και τα τοιάυτα είναι άλλοι πιο ειδικοί από εμένα να μιλήσουν (φαντάζομαι δεν θα πάρω ποτέ απάντηση αν διαχειρήστηκαν σωστά 80 μύρια σε 5 χρόνια ή αν ο «επενδυτής» Σαχπατζίδης επένδυσε τελικά ποτέ στον ΠΑΟΚ). Πάμε λοιπόν στον μπασκετικό ΠΑΟΚ όπου η νέα διοίκηση τα έβαλε κάτω το καλοκαίρι και με ένα δυσβάσταχτο χρέος 4 μύρια μετά την υπαγωγή στο άρθρο 99 (μπορείτε να το πείτε και μνημόνιο) αποφάσισε τη γνωστή συνταγή ΔΝΤ: τα έσοδα θα πηγαίνουν πρώτα στα παλαιά χρέη (με ελάχιστες εξαιρέσεις ίσως μόνον τους ξένους παίκτες που αν δεν πληρώνονται την κάνουν) χωρίς (ουσιαστικά) να μας ενδιαφέρει (πρακτικά λέω, δεν λέω κανέναν άκαρδο) τι γίνεται με την τωρινή ομάδα, την βιωσιμότητά της, το αγωνιστικό τμήμα ρε αδερφέ! Μάλιστα όπως ακριβώς και το ΔΝΤ προέβλεψε μείωση το 2020 του χρέους στο 120 % του ΑΕΠ αλλά δεν μας είπαν ότι αυτό θα προέλθει (ΚΑΙ) από τη δραματική συρρίκνωση του ίδιου του ΑΕΠ (και άρα του επιπέδου ζωής των Ελλήνων), έτσι και η διοίκηση της ΚΑΕ δεν υπολόγισε ότι τα έσοδα της ομάδας από χορηγούς και από τον κόσμο (αφού αυτός βλέπει ότι μειώνεται δραστικά η ανταγωνιστικότητα της ομάδας) θα μειώνονται δραστικά (ύφεση το λένε κάποιοι…). Ποιό το αποτέλεσμα? Μειωμένα εισητήρια κάθε δεύτερο Σάββατο (πέραν από τα σχετικά λίγα διαρκείας- μόλις 1800), μειωμένη η βασική χορηγία από την Stamion, μειωμένα έσοδα από τηλεοπτικά και κρατική επιχορήγηση (αφού κόψανε από παντού, τον αθλητισμό θα άφηναν?) και Φλεβάρη μήνα πανικός! Η λύση? Ναι καλά το φανταστήκατε, 2-1=1. Πάλι τα απλά μαθηματικά enabled: αφού δεν υπάρχουν αγωνιστικοί στόχοι (μεταξύ μας τώρα), το μπάτζετ θα πέσει από τα 450 περίπου στα 300 χιλιάρικα (διώξε Καλαμπόκη, διώξε Ντικούδη, διώξε Γιαννακίδη κλπ. Κλπ.). ΟΚ, και μετά τι?

Πώς θα είναι ο ΠΑΟΚ το 2020 άραγε?
 Αν ο ΠΑΟΚ του χρόνου κατορθώσει να κάνει μπάτζετ 300-350 χιλιάρικα θα είναι θαύμα. Αν τα διαρκείας είναι πάνω από 300 θα είναι προσωπικός θρίαμβος του Bane. Αν ο Αμοιρίδης ή δεν ξέρω γω άλλος συνεχίζει να δίνει πάνω από 50 χιλιάρικα το χρόνο χορηγία θα πρόκειται για breakthrough!  Η ζωη θα συνεχιστεί (?), ο ΠΑΟΚ θα απαξιωθεί πλήρως (άραγε και το να πέσουμε σε άλλη κατηγορία δεν είναι πλέον ταμπού όπως και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας?), ναι αλλά το 2020 θα έχουμε ξεχρεώσει (αν βάλεις κάτω τα έσοδα της ΚΑΕ που σε λιγα χρόνια ίσως δεν θα ξεπερνούν και τα 300 χιλιάρικα το χρόνο, μεγαλύτερη πιθανότητα δίνω την πρωτοχρονιά να πετυχαίνουμε τη βασιλόπιτα μέσα στο φλουρί παρά να έχουμε ξεχρεώσει 4 μύρια- την ίδια περίπου πιθανότητα που δίνω και στην Ελλάδα να έχει φτάσει το 2020 στο 120% το χρέος της)!!!!

Υπάρχει λύση?
Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει στα μάτια την ιστορία του. Ποιος είναι, από τι αποτελείται. Ο ΠΑΟΚ είναι το τρίπτυχο διοίκηση-ομάδα-κόσμος και όχι διοίκηση-χρέος-κόσμος. Αν είναι απεχθές το χρέος να το διαγράψουμε. Αν δε γίνεται πρακτικά αυτό (αφού μιλάμε για ΚΑΕ) μήπως να ψάξουμε να βρούμε ποιοι δημιούργησαν αυτά τα χρέη (αν εμένα με κάνουν πρόεδρο της ΚΑΕ και φέρω τον Durrant με 50 μύρια το χρόνο και τα χριστούγεννα φύγω στη Μάλτα για παράδειγμα, τα χρέη μένουν στην ΚΑΕ και εγώ δεν παθαίνω τίποτα?)? Αν δε γίνει αυτό, μήπως να ψάξουμε μία ομάδα 20 αθρώπων που να βάζει 20 χιλιάρικα το χρόνο στην ΚΑΕ (μη μου πείτε ότι ολόκληρος ΠΑΟΚ δεν έχει τέτοια 20 άτομα σε ολόκηρο τον κόσμο!)? ΑΝ δεν γίνει αυτό, μήπως να ενεργοποιηθούν άνθρωποι με γνωριμίες που να φέρουν χορηγίες από το εξωτερικό (σε λίγο θα συρρέουν στην Ελλάδα επενδυτικοί όμιλοι από Γερμανία-Ασία κλπ.)? Αν δεν γίνει αυτό, μήπως να βγεί ο Bane στον κόσμο και να ζητήσει το μπάτζετ της εκάστοτε περιόδου από τον οργανωμένο κόσμο του ΠΑΟΚ (να γίνει μία λέσχη φίλων μπασκετικού ΠΑΟΚ με 5.000 μέλη που να δίνουν 100 ευρώ το χρόνο και να προσφέρουν 500 χιλιάρικα στην ΚΑΕ που θα πήγαιναν απευθείας στο μπάτζετ της εκάστοτε περιόδου και όχι σε χρέη). Μήπως, μήπως, μήπως… .
Μήπως τελικά η αληθινή λύση θα προέλθει μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό και απλά τρομάζουμε να τη δούμε κατάματα??????


30 σχόλια:

  1. Ολόσωστος, σε όλα τα επίπεδα..
    Τροφή για σκέψη δίνεις, και ανεβάζεις ακόμα πιο ψηλά
    τον πήχη του επιπέδου..
    Τα θερμά μου συγχαρητήρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eξαιρετικός γι άλλη μια φορά.. Θα επανέλθω με πιο ειδικό σχόλιο, η μέρα όμως είναι πολύ ιδιαίτερη για τον δημιουργό αυτού του μπλογκ, και το μόνο που έχω να πω είναι Prowler, γερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήμουν στο Παλατάκι λοιπόν, μαζί με τους υπόλοιπους 300 (το είπε και ο Pro, αυτοί οι "300 της ΚΑΕ ΠΑΟΚ" είναι αυτοί που πάνε στο γήπεδο;) και πριν χτυπήσει το καταραμένο εκείνο τηλέφωνο στο ημίχρονο από τον σύντροφο φίλο και αδερφό Prowler, και φύγω άρον άρον, έκαμνα τις ίδιες πάνω κάτω σκέψεις με το ιερό τέρας των μπασκετικών sites..
    Η ύφεση, φέρνει ύφεση. ΜΟΝΟ.
    Πριν λίγο καιρό φίλε palok, στο γειτονικό μαγαζί στην κουβέντα για την "εξυγίανση" ανέφερα (περίπου) πως "ας κάνουμε μια ομάδα ίσα ίσα να σώνουμε την κατηγορία, αλλά ας ξεχρεώσουμε".. Σήμερα διαπιστώνω πως έκανα λάθος.
    Με τέτοιες ομάδες, όχι μόνο δεν εξασφαλίζεις την κατηγορία - το αντίθετο μάλιστα, αλλά πολύ περισσότερο, φοβάμαι πως τα χρέη θα αυξάνονται.
    Γιατί αν στη χρονιά που είναι η επόμενη αυτής που βγήκες Ευρωλίγκα, πήρες έμπειρους παίκτες σαν τον Ντικούδη και τον Καλαμπόκη, + έναν ξένο που σαν όνομα (έστω και μόνο σαν όνομα) έπαιζε άνετα στον γάβρο (τουλάχιστον, για να μην πω ΚΑΙ στον βάζελο) τον Γκορί, ανέλαβε την ομάδα ο Μπάνε στη θέση του "λίγου" και "Ανικανώτα" που εξ αιτίας του δεν πήγαινε ο κόσμος στο γήπεδο, και πουλάς 1800 διαρκείας, εκ των οποίων τα 300 στο δεκαήμερο "Μαγγέτεια 2011", τότε φαντάσου μια ομάδα σαν το φετεινό Μαρούσι, με τα ασπρόμαυρα και τον Δικέφαλο, πόσα εισιτήρια και κατ επέκτασιν χορηγίες θα έκλεινε. Μηδέν , zero, nada..

    Και άλλα πολλά έχω να προσθέσω, βέβαια όλα είναι θέμα σωστών επιλογών, αλλά είναι τόσο έντονη η φόρτιση, και τόσο δύσκολες οι στιγμές που περνάει ο Prowler ΜΑΣ, που τα αφήνω για αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, σήμερα είμαστε καλύτερα, ευχαριστώ για την κινητοποίηση και γενικά για όλα..

      Στο point του κειμένου τώρα:
      Το μαγαζί πάει για οριστικό λουκέτο, είτε το θέλουμε (που δεν το θέλουμε) είτε όχι..
      Καλύτερα να το κλείσουμε, και να ζούμε με τις αναμνήσεις (Τρικ για πρόεδρος..)
      Εδώ στο ποδόσφαιρο, και το sold out το βλέπουμε με το κυάλι πια..
      Ίσως η λύση, ανάμεσα σε αυτές που προτείνει ο σύντροφος palok, να κρύβεται και σε
      μια πρόταση του Τρικ : Φασούλας για πρόεδρος..
      Δεν θα γέμιζε η Πυλαία, έστω για τις γιούχες;
      Δεν θα ταρακουνούσε βρε παιδί μου κάτι στο κοιμισμένο σύστημα μια τέτοια κίνηση;

      Σοβαρά τώρα, φως δυστυχώς δεν βλέπω..
      Σχεδιασμός της προκοπής μόνο, με κανονικό ρόστερ, και κανονικά συμβόλαια, για να πουλάμε
      και κανέναν, και να μην μας φεύγουν έτσι..
      Άλλη λύση δεν βλέπω..

      Διαγραφή
    2. Kαταρχήν άνοιξε το τηλέφωνο σου, ή μπες στο gmail.
      Δεν θα γίνουμε reality.

      Κι έπειτα, γιατί ρε δεν βλέπεις λύση;;
      Κι αν κάποιος στείλει μια επιστολή στον πρόεδρο της Μαντσεστερ Σίτυ;
      Και τελικά μας αγοράσει αυτός; Ε;
      Ή καμιά επιστολή στον ίδιο τον Μπάνε, να παίζουν τα νέα παιδιά, ο Λιάπης, και ο Κώττας; Και μας δώσει και δανεικούς η Παρτιζάν, που θα μας δώσει γιατί είμαστε αδέρφια; Αυτές είναι λύσεις, εφικτές και σοβαρές!

      Διαγραφή
    3. Σοβαρέψου επιτέλους, 40 χρονών γίνεσαι..

      Διαγραφή
  4. αστεια αστεια (ή μαλλον σοβαροτατα) εγω δεν εχω ζησει τον ΠΑΟΚ χωρις να εχει χρεοι. Ουτε μπορω να φανταστω το μελλον της ομαδας ανεπηρεαστο απο τον οικονομικο της βραχνα. για αυτο χαιρομαι με την παραμικρη επιτυχια της ομαδας (ακομα και αν δεν ειναι καποιο κυπελλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτυχία ισάξια με Ευρωπαϊκό Κύπελλο, θα ήταν να ξεχρεώσει η ομάδα..
      Από αυτά τα 4 (τέσσερα, για τέτοιο ποσό μιλάμε..) μύρια που χρωστάει..

      Διαγραφή
  5. το point μου στο άρθρο είναι οτι πάνω απ' όλα είναι η ομάδα (αν και το "ο ΠΑΟΚ πάνω απ'όλα" άλλος έχει το copyright) και όχι τα χρέη. Αν όταν σβήσουν τα χρέη έχει σβήσει προ πολλού και η ομάδα τι να το κάνω εγώ? Η λύση? Ναι είναι πολύ πολύ δύσκολη αλλά για μένα είναι μπροστά μας: EΜΕΙΣ οι ίδιοι. Κανένας άλλος. Θέλει ανθρώπους στη διοίκηση έτοιμους για όλα (ταλιμπάν για τη σωτηρία του ΠΑΟΚ- να μην κάνουν τίποτε άλλο στη ζωή τους). Να βγούνε να πούνε το σχέδιο τους, να το υπηρετήσουν πιστά και αν συσπειρωθεί και βοηθήσει πραγματικά ο κόσμος (όλος ο κόσμος που αγαπάει το μπασκετάκι μας) όλα γίνονται... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σύντροφε, σωστά τα λες, αλλά μεταξύ μας ποιός κόσμος;
      Αυτός που γύρισε τόσο επιδεικτικά την πλάτη του στην ομάδα, που ώρες ώρες νόμιζες
      πως ο Μπάνε είναι κάνα πουστρόπαιδο που μας έκανε την απόλυτη πουστιά, και του το φυλούσαμε..
      God damn, ο Γκάλης να ήταν πρόεδρος, πιο πολύ κόσμο θα είχε το γήπεδο..
      Και όχι μόνο με τον 'Αρη και στις γιορτές στις χαρές και τα πανηγύρια..
      Οπαδοί νικών και επιτυχιών καταντήσαμε, κοινώς πανηγυρτζήδες..
      Άσε που όταν πάμε, ακόμα και σε αυτό το ένα το παιγνίδι, ο πολύς ο κόσμος,
      επειδή σε λέει "στα αρχίδια μου, σάματι πότε θα ξαναπάω;" τα σπάει κι όλα
      καλά καλά, κι άντε τρέχα μαλάκα Μπάνε να βρίσκεις λεφτά..

      Διαγραφή
  6. δεν αντιλέγω σε αυτά που λες. αλλά θα επιμείνω: ο ΚΟΣΜΟΣ. μόνον αυτός. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορετικός τρόπος σωτηρίας. Κοίτα να δείς (είχα σκοπό να γράψω και ένα άρθρο για αυτό αλλά ας το πώ με 2 λέξεις εδώ): o μπασκετικός κόσμος του ΠΑΟΚ είναι οι 28+. άνθρωποι δηλαδή κατά βάση σκεπτόμενοι. Αυτοί λοιπόν όλοι (εντάξει όχι όλοι :)) γύρισαν την πλάτη τους από το μπάσκετ γιατί τους κορόιδεψαν. Τους κορόιδεψαν καθαρά και σταράτα. Μετά τον μπατατούδη κάνανε εξυγίανση να βγάλουμε παίκτες για τον γαύρο. Μετά μας διέγραψαν τα χρέη και δεν καταφέραμε να βγούμε ούτε 4αδα για 5-6 χρόνια! Πραγματικό κατόρθωμα στην ελληνική Α1. Και από Ευρώπη (eurocup μιλάω) μεδέν. Δεν ήταν θέμα οτι παλέψαμε φίλε και βγήκαμε 5οι ή 6οι (και με σούλη την πρώτη χρονιά βγήκαμε 5οι αλλά το παλέψαμε μέχρι εσχάτων). Ήταν οτι μας κορόιδευαν. Δεν το προσωποποιώ. Και η κοροιδία συνεχίστηκε και επί Κανώτα. το μπάτζετ θα είναι όσο πρέπει να είναι. Η ομάδα απέκτησε πρόσωπο πλέον στους μάνατζερς! Σορρυ αλλά πλέον δεν πείθεται κανένας από όλα αυτά. ΤΕΡΜΑ πια η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!. Έχει αναλογιστεί ποτέ ο εκάστοτε πρόεδρος της ΚΑΕ πόσους φιλάθλους (από αυτούς τους 28+ στους οποίους αναφέρομαι) έχασε η ομάδα αυτά τα χρόνια από το ψέμα και την κοροιδία? ο κόσμος αυτός είναι εκεί, δεν πέθανε, μία σπίθα ψάχνει (και είναι και κόσμος που έχει και 2 δραχμές στην άκρη να βάζει ένα κατοστάρικο το χρόνο για την ομάδα). όχι πανηγυριώτικη (στύλ έλευσης Maggette γιατί ο σκεπτόμενος γνωρίζει οτι σε μπάτζετ 500 χιλιάρικα δε μπορείς να σκέφτεσαι Maggette). Ένα σοβαρό team να αναλάβει, 10 ανθρώπους να βάζουνε ένα DS3 το χρόνο, έναν ΑΣ (τον Κατσαρή εννοώ) να βοηθάει όποτε πρέπει. Αλήθεια ψάχνουνε. όχι άλλο κοροϊδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης (επί Β.Οικονομίδη) η ομάδα στα χέρια του Πανελούδη, με τα χίλιαδυό στραβά κουτσόπήγε με τα πιτσιρίκια και τον Μούλα.
      Και ψιλόγέμιζε το γήπεδο, και μετά τον Πανελούδη, που ανέλαβαν ο Ψωμιάδης με την παρέα του, πάλι με σχετικά καλούς παίκτες κι όλας, το παλατάκι είχε κόσμο..
      Πάει ρε Pro ο κόσμος στο μπάσκετ, μα πιο πολύ κι από όραμα και προοπτική, θέλει να ακούει και καμιά αλήθεια που και που, έτσι για το γαμώτο.
      palok, στο μυαλό μου είσαι

      Διαγραφή
  7. Kαταρχήν φίλε πάλοκ, χαίρομαι να σε διαβάζω. Από το Paokmania ακόμα σαν μπανιστιρτζής (δεν έχω γράψει ποτέ), και τώρα εδώ, με πιο μεγάλα και πιο συκροτημένα κείμενα, απόλαυση για μας τους καθαρά μπασκετικούς..
    Συμφωνώ στο απόλυτο για το point σου.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ..
    Δεν πιστεύω δεν το δέχομαι πως μόνο αυτός είναι ο λαός του ΠΑΟΚ, γυρίσαμε όμως την πλάτη στο αγαπημένο μας άθλημα γιατί όπως λες κι εσύ
    " Μετά τον μπατατούδη κάνανε εξυγίανση να βγάλουμε παίκτες για τον γαύρο. Μετά μας διέγραψαν τα χρέη και δεν καταφέραμε να βγούμε ούτε 4αδα για 5-6 χρόνια! Πραγματικό κατόρθωμα στην ελληνική Α1. Και από Ευρώπη (eurocup μιλάω) μεδέν. Δεν ήταν θέμα οτι παλέψαμε φίλε και βγήκαμε 5οι ή 6οι (και με σούλη την πρώτη χρονιά βγήκαμε 5οι αλλά το παλέψαμε μέχρι εσχάτων)."
    Πραγματικά..
    Και δεν χρειάζεται να φέρεις κανέναν Μαγγέτι, ένα υποτυπώδες σκάουτινγκ κάνε, έχει ταλεντάκια κάτω από τη μύτη σου που χάνονται για ψίχουλα και παρακαλάμε πια να πάνε σε γάβροβάζελους, να κριθούν υπεράριθμοι, για να τους πάρουμε δανεικούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλωσόρισες στην παρέα σύντροφε..
    @palok, δεν διαφωνώ πουθενά..
    Και συμφωνώ πως η μόνη λύση είναι ο κόσμος, μόνο που πλέον το βλέπω
    εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει ο λαός στο γήπεδο..
    Ειδικά μετά από αυτά που γίνανε στο ποδόσφαιρο,
    θα μας πάρει πολλά χρόνια μέχρι να πιστέψουμε τον οποιονδήποτε..
    Βλέπεις μαζί με τα ξερά, κάηκαν και τα χλωρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ποτέ δεν είναι αργά, ΠΟΤΕ. απλά θέλει πραγματικό reboot...

    PS: καλώς όρισες bane4ever, και από εμένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως λέμε κι εμείς οι (ερασιτέχνες) μάγειρες, "Κάλλιο αυγά παρά πουρέ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άσε τη μαγειρική για μας τους επαγγελματίες, και κόψε τον Σεφερλή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nα πω κι εγώ τη μαλακία μου;
    Άμα μετακόμιζε για κάνα δυό χρόνια η ομάδα στην επαρχία;
    Όπως πήγε το πόλο φερ ειπείν στην Πτολεμαϊδα, δεν θα γέμιζε το μπασκετάκι μας κλειστά σαν κι αυτά της Κοζάνης πχ;
    Λέω γω τώρα, ο κόσμος διψάει για ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ήρθα και εγώ
    Αυτό που ανέφερες Palok για την λέσχη δεν είναι σχεδόν ίδιο με τους 300?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλώς τον. όχι ρε. εγώ μιλάω να μαζευτούμε 100 άτομα μπασκετικών (μέχρι θανάτου) ΠΑΟΚσήδων, να κάνουμε μία λέσχη (πές το όπως θες) με σκοπό:
    1) να συνεισφέρουμε με ένα ταμείο 100 ευρώ το χρόνο ο καθένας μας (ανεξάρτητα με διαρκείας, μεμονωμένα εισιτήρια ή οτιδήποτε άλλο)
    2) φυσικά αυτοί οι 100 να γίνουμε τουλάχιστον 3000 (από ένα κατοστάρικο θα βγαίνει κάθε χρόνο 300 χιλιάρικα, πρακτικά όλο το μπάτζετ της ομάδας). ΕΠίσης θα είναι εύκολο κάθε φορά που θα χρειάζεται ένα ποσό για να μείνει ένας παίκτης (π.χ. ο εκάστοτε Καλαμπόκης) να μπορούμε (εφόσον το θέλουμε) να το μαζεύουμε και να το δίνουμε.
    3) να εισέλθουμε στον ΑΣ ώστε να ξυπνήσουμε λίγο εκεί μέσα τους γέροντες
    4) να μάθουμε με πάσα αλήθεια το σχέδιο εξόδου από την κρίση που έχει ο Bane
    5) όταν βγεί το πλάνο και είναι ξεκάθαρο, μπορούμε ακόμα και εμείς να πάμε να προσπαθήσουμε για χορηγίες,να χτυπήσουμε την πόρτα 10-20 ΠΑΟΚσήδων που πιστεύουμε οτι μπορούν να δίνουν ανεμπόδιστα (όχι δανεικά) 20 χιλιάρικα κάθε χρόνο στην ΚΑΕ κλπ.

    PS: ωραία τα λέω από την Αθήνα ε?????? :) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια χαρά τα λες και είμαι μέσα αλλά πρώτα θέλω να μάθω το σχέδιο έχουν για το πως προχωράμε πόσα χρωστάμε και που

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομίζω πως κάποτε θα πρέπει να μιλήσουν με νούμερα!
    Τόσα χρωστάμε εδώ, τόσα εκεί, τόσο είναι το μπάτζετ (ΜΕ την εφορία! δεν κοιτάμε φυλλάδιο του Carrefour για τα στερεοφωνικά, για να μην βάζετε το ΦΠΑ στην τιμή), τόσα θα πρέπει να είναι τα διαρκείας και αυτές οι χορηγίες για να βγει η σεζόν αξιοπρεπώς, και να βάλουμε και 5 ευρώ στην άκρη για τα παλιά τα χρέη.
    Αλλά τώρα, με αυτή την μυστικοπάθεια, έχει δίκηο ο palok να λέει πως ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρέπει να σταματήσει το βιολί "Γιατί δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο?". Μα γιατί έχουνε αθηναϊκές πινακίδες... όποιος δεν το καταλαβαίνει γιατί, δεν πρόκειται και να λύσει ποτέ και το πρόβλημα. Είτε λέγεται κανώτας, είτε λέγεται bane. Aπλά τα πράγματα...

    PS: regardless (που λεν και στο χωριό μου), παίζει να είμαστε η μόνη ομάδα (ενοοώ στο Μπάσκετ) στην Ελλάδα που οι οργανωμένοι δεν συμπαραστέκονται (τη ζωντάνια στο γήεπδο τη δίνει ο τρελαμένος ο πιτσιρικάς που πάει να φωνάξει no matter what). Γνωρίζει κανείς το γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θες να ξεσπάσει πόλεμος όποια απάντηση και να δώσει κάποιος θα παρεξηγηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α σύντροφε, όλα κι όλα..
    Εδώ δεν έχουμε τέτοια κολλήματα..
    Ελεύθερα!
    Το blog των παρεξηγημένων είναι αυτό, ούτως ή άλλως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάλλον και αυτοί έγιναν οπαδοί του pc και ναι ρε είμαστε ποιο δυνατοί από σας γιατί στο youtube/facebook έχουμε περισσότερα views/like
    Μπορεί να μην τους εκφράζει κ ο Μπανε γιατί δεν είναι τόσο καθαρόαιμο όσο ο Κανώτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν ξέρω, δεν μου αρέσουν τα μισόλογα. Ειλικρινά θέλω να μάθω. Ας βγεί κάποιος και να το πεί. όχι μπορεί, μπορεί, μπορεί. Για τον απλό κόσμο (ιδίως τους 30 ή 40 something) έδωσα την απάντηση πιο πάνω (κατά τη γνώμη μου πάντα).
    Η ερώτηση λοιπόν απευθύνεται στον σκληροπυρηνικό κόσμο του ΠΑΟΚ (1000-1500, αυτοί τέλος πάντων- και μιλάω για τους πιτσιρικάδες κατά κύριο λόγο): Γιατί απέχετε συστηματικά από το μπάσκετ? Γιατί πάω στο μακρινό Ελληνικό με την διαλυμένη αεκ (μιλάω για πέρυσι) και βλέπω μέσα 800 original να φωνάζουν από την αρχή ως το τέλος και δεν το βλέπω στον μεγάλο ΠΑΟΚ μέσα στο ίδιο του το σπίτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ πάλι λέω γιατί δεν επιτρέπονται οι πυρσοί στο παλατάκι, οπότε τι βίντεο να τραβήξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οι Πιτσιρκάδες δεν είδαν κανέναν ανταγωνιστικό μπασκετικό ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή