Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Το Αγιάζι του Επενδυτή Εpisode 1260

Επεισόδιο 1260 | 26.07.11

Ο Θανάσης, έδειχνε να απορεί με την ευκολία με την οποία ο Θόδωρος θέλει να πουλήσει την εταιρεία. Τα αποδεικτικά που ζήτησε άλλωστε, μαρτυρούσαν του λόγου το αληθές: Α.Φ.Μ. και φωτοτυπία της ταυτότητας, απόδειξη από το κατάστημα του τατουάζ, και φορολογική ενημερότητα..
-"Θόδωρε, ποινικό μητρώο δεν θα ζητήσουμε;"
Ο Θόδωρος, χαμογέλασε και κούνησε το κεφάλι του περιπαιχτικά..
"Πόσο αφελής είσαι, Θανάση..πόσο; ο άνθρωπος έκανε για μένα κρατητήριο.."

ΣΕΙΡΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ 2 ΕΜΜΥ



Η συνεχής αυτή αναβλητικότητα είχε κουράσει και τους δυο.. το deal έπρεπε να κλείσει..
-"Δεν θα πάω Μαλδίβες τελικά.. θα κάτσω εδώ να τον περιμένω.."
Ο Θανάσης, γέμισε το ποτήρι του με βερμούτ..
-"Και η Ιωάννα;"
Το πρόσωπο του Θοδώρα, σκοτείνιασε.. πήγε στο πλάι του γερο-Θανάση, και τον ακούμπησε στον ώμο, με το βλέμμα του από την άλλη μεριά να κοιτάει στο άπειρο
-"Η Ιωάννα είναι ένα πλουσιοκόριτσo, μαθημένο στα λούσα και την καλή zωή.. πόσο κουτός ήμουν, όταν πίστεψα ότι θα γυρνούσε να κοιτάξει εμένα, <πενιές ηχούν στο background> έναν άνθρωπο του μόχθου, και του μεροκάματου.. αστην να ζήσει τη ζωούλα της, με τις πλούσιες φίλες της.."

Ο Θανάσης, συγκινημένος, έσφιξε το χέρι του Θοδωρή
-"Σου ακούγεται μουσική απο κάπου;"

Ο απόλυτος αρσενικός Ζήσης έβγαλε λόγο στους υπάλληλους της επιχείρησης
"Ζητώ συγγνώμη που πέρυσι σας εγκατέλειψα και δεν είχατε έναν άνθρωπο να πείτε μια κουβέντα.. Μάθαινα οτι κάνατε συχνά απεργίες, αφού ο φουκαράς ο Παντέλος έλεγε "Ναι!" σε ό,τι και αν του ζητούσατε, και μετά δεν υλοποιούνταν τίποτα.. Η μόνη αγγλική λέξη που ξέρει είναι το "Μάρλμπορο" Τώρα όμως ήρθα για να μείνω.. Ο Θόδωρος μπορεί να φύγει, εγώ όμως όχι.."
ΣΕΙΡΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ 4 ΕΜΜΥ

Οι υπάλληλοι της εταιρείας, όλοι παιδιά τζιμάνια Σικελοί, Ουρουγουανοί, Κολομβιανοί, Σέρβοι, Ρουμάνοι, είχαν συγκινηθεί έντονα από τα λόγια του Ζήση, ενώ ο Παντέλος παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τον λόγο του.. Δεν είχε καταλάβει λέξη..


Στο εν τω μεταξύ, ο Βασίλης ετοίμαζε τα χαρτιά του.. Η αγορά της εταιρείας αποτελούσε πια προσωπικό στοίχημα, καθώς στη Μύκονο γνώρισε έναν κύριο που τα λόγια του, θα του μείνουν αξέχαστα: "Από κει και μετά.."

 Ο Βασίλης τα επεξεργάζονταν στο μυαλό του.. "Απο κει και μετά" ο Giorgio, όπως συστήθηκε στον Βασίλη, ήταν ενας γοητευτικός play boy, ένας ζεν πρεμιέ, που γνώριζε απ'έξω κι ανακατωτά τα μυστικά της εταιρείας.. Είχε ζήσει τις εποχές που η εταιρεία μεγαλουργούσε, τις εποχές που ο ιδιοκτήτης ήταν ενας σούπερ-ήρωας εφάμιλλος του Σούπερ Μαν, του Σπαϊντερ Μαν, του Μπατ Μαν.. Αυτές οι εποχεέ των παχιών αγελάδων, όμως, φόρτωσαν την εταιρεία με χρέη.. Ο Θόδωρος είχε έρθει να νοικοκυρέψει την επιχείρηση, και τα κατάφερε!!

ΣΕΙΡΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ 9 ΕΜΜΥ




Στα 11 χρόνια των προηγούμενων διοικήσεων, τα χρέη ήταν 25 με 30 εκ ευρώ.. Στα 4 χρόνια του Θόδωρου, τα χρέη εκτιμώνται απο 2,1 μέχρι 5,5 και από 5,5 μεχρι 10.. ή και παραπάνω; τα χρέη, άλλωστε είναι σαν το μισό ποτήρι.. μισογεμάτο ή μισοάδειο, όση και η απόσταση του πρόβατου με το καθαρόαιμο.. Αληθινή ευκαιρία!!! Ο Βασίλης δεν θα αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.. ή θα την αφήσει;;

Μη χάσετε στο επόμενο επεισόδιο: Τι θα κάνει ο Θανάσης; Θα αναβάλλει ξανά το Δ.Σ. ; Η Ιωάννα περνάει καλά; Ο απόλυτος αρσενικός γύρισε για να πριονίσει την καρέκλα του αδερφικού του φίλου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου