Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΟΚ B.C. 2011-2012: a real NBA team?


ΠΑΟΚ B.C. 2011-2012: a real NBA team?

Σάββατο απόγευμα, πολύ κρύο στην Αθήνα αλλά γενικά cool καιρός χωρίς βρόχα. Σηκώνω το τηλέφωνο να πάρω έναν φίλο. Αυτός με το που βλέπει τον αριθμό μου, απαντάει αυθόρμητα “έλα θα πάμε?», ναι του απαντάω, «τι ώρα μου λέει? κατά τις 6 θα φύγουμε για ΣΕΦ?», ποιο ΣΕΦ ρε μαλάκα του απαντάω, για καφέ σε πήρα (και να αποφύγω βασικά να δώ και το ματς ιδίοις όμμασι)…
Δεν έκανα και πολύ να τον πείσω και, αφού κανονίσαμε, έψαχνα πανωφόρι για να βάλω. Πέφτω πάνω στο (παλιό μου) παλτό της προηγούμενης Κυριακής, μυρίζω κάτι χημικά επάνω, ανοίγει  η (ευαίσθητη ούτως ή άλλως) μύτη μου και δεν σταματάει με τίποτα! Για να μην τα πολυλογώ, ακυρώνω τον καφέ, αράζω στον επαναστατικό (!!) μου καναπέ και πετυχαίνω και Celtics-Bulls στην tv! Μαγεία…  Λίγο λοιπόν η παρουσία του CJ Watson, λίγο οι θύμισες από τον JR με τη φανέλα των Ιρλανδών, νάτος ο παραλληλισμός με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Here we go λοιπον αν και όπως έλεγε και ο Dante (όχι ο δικός μας ο Τεξανός) στο Clerks: “I am not even supposed to be here today…”



Διαπίστωση 1
ο ΠΑΟΚ του Σούλη προσπαθεί να έχει σωστές τοποθετήσεις και αποστάσεις στο παρκέ (σε διάφορους σχηματισμούς, 1-3-1, 1-2-2, 1-4 κλπ. - Για αυτά θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά στο μέλλον), έχει ως βασική προυπόθεση να περάσει η μπάλα στο Low post (όπως οφείλει να κάνει κάθε ισορροπημένη ομάδα). Με τη διαφορά ότι αν δεν δημιουργήσει ή τελειώσει από εκεί, η υπόλοιπη επίθεση λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με clear out και isolation. Και με αυτόν τoν τρόπο, only the strong survive (βλέπε Καλαμπόκης ή όταν υπάρχει Και λιακάδα Και καθαρότητα στο ΑΝΑΣΤΑΤΟ μυαλό του JR…)

Διαπίστωση 2
O ΠΑΟΚ του Σούλη παίζει (σχεδόν αποκλειστικά) με τους μεγάλους παίκτες. Όταν λοιπόν η ομάδα έχει Λάζο, Teo, Gregory, Monroe, Marshall τα κάστανα φεύγουν από τη φωτιά και μάλιστα είναι και νόστιμα! Φέτος που απογίναμε μόνο με τον Dirkούδη και τον Γιάνναρο (και τον Goree πρίν φύγει), οι υπόλοιποι παίκτες παίζουν ένα συνοδευτικό ρόλο, και μόνον όσοι είναι ικανοί στο ένας με έναν μπορoύν να σκοράρουν. Αν ο Γιαννακίδης ήταν ο Kobe,τότε όλα θα ήταν μάλλον καλά…





Διαπίστωση 3
Ο φετινός ΠΑΟΚ του Σούλη δεν παίζει άμυνα! Αφήνουμε τον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί πλήρως τα πλεονεκτήματά του και εκτός του ότι απέξω μας έχουνε κάνει χωνί στα τρίποντα, η μεγάλη αλήθεια είναι ότι όλοι οι σκόρερ των ομάδων (όσους δηλαδή οφείλουμε να σταματήσουμε) μας κάνουν πάντα τη μεγαλύτερη ζημιά (όπως την Τετάρτη οι Wright και Dionte). Αν είχαμε προπονητή των προπέρσινων Clippers, αυτός θα δήλωνε: “Πραγματικά περάσαμε μία υπέροχη βραδιά παρά την ήττα με 131-99. Είναι απίστευτο να βλέπεις τον Wade να σου βάζει 62 πόντους! I love this game”!

Συμπέρασμα
ο ΠΑΟΚ του Σούλη μοιάζει με ομάδα NBA! Και ούτε καν ευρωπαική τύπου Spurs, Raptors ή Bucks (του coach Skiles). H ομάδα θυμίζει Lakers ή Celtics με παίκτες-πυλώνες και τους υπόλοιπους διακοσμητικούς. Κάνε μου τον Καλλέ Garnett και σου παίρνω και πρωτάθλημα φαίνεται να δήλωσε το τεχικό τημ μετά το 77-55 στο 32’ του αγώνα στο Ρέθυμνο. Bane ακούς???????



17 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!!
    Εύγε, έξοχος!!!
    btw αυτό το 40-25 στο ημίχρονο, μόνο σε εμένα θυμίζει τον τελικό του 1994?
    Κοινά στοιχεία:
    # ο Σούλης
    #ο Μπάνε
    # το ΣΕΦ
    # τότε μπήκαμε ξυπόλητοι στα τελευταία 5",
    τώρα γυρνάμε ξυπόλητοι όλη τη χρονιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "btw αυτό το 40-25 στο ημίχρονο, μόνο σε εμένα θυμίζει τον τελικό του 1994?
      "

      Ναι! Μόνο σε σένα..

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ που δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό το κωλοπαίχνιδο, δεν μπορώ να το συσχετίσω όπως το θέτεις. Μόνο σε εσένα το θυμίζει!

      Διαγραφή
    3. Έχει γράψει ο σύντροφος Ιζνογκουντ, ένα ωραίο κειμενάκι με θέμα αυτό το κωλοπαίγνιδο.. Θα του ήμασταν υπόχρεοι αν μας το επαναδημοσίευε..

      Διαγραφή
  2. αυτος που εριξε τη ναυτικη στην 8 και χτυπησε την κοπελα δεν μπορουσε να τη ριξει στον στιγκερς να κανει ενα καλο στο ευρωπακαικο μπασκετ? ειναι τοσο αχρηστος που στο ρολοι τον εχω ανετα.δεν μιλαμε για το αλοχα.εκει τον ξεφτιλιζω, κι ας εχω να παιξω 2.5 χρονια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που χάθηκες εσύ σύντροφε?
      Εντάξει, τον ρίχνεις κι ένα κεφάλι τον Ντάντε..

      Διαγραφή
  3. Το παλέψαμε το ματσάκι βλέπω.. Μπράβο, μπράβο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ασε ρε φιλε prowler αυτα που γινονται τον τελευταιο καιρο δεν υπαρχουν.σκατα τελειως.τεσπα να απαυτωσουμε τα σκουλικια αυριο και απο βδομαδα βλεπουμε.θελουμε σκορ ρεεεεεεεεεεεεεε να το βουλωσουν.πραγμα απιθανο αλλα λεμε τωρα....
    οι κωδικοι που βγαζει απο κατω για να βγει το δημοσιευθει το σχολιο δεν υπαρχουν ακομα και οι ανονυμους θα σηκωναν τα χερια ψηλα. κανω αλλαγη 4-5 φορες μπας και βγει τπτ ευδιακριτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. που ρε? σε μένα?
    ο σύντροφος tre τα κάνει αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. περασμένα μεγαλεία.....έβλεπα εχθές το έκτρωμα με τις μαύρες φανέλες....και αναρωτιόμουν...ΠΑΟΚ είναι αυτός?????????

    καταραμένη φτώχεια......όπως και να έχει πάντως, εξαιρετική η ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά η ανάρτηση θα είναι εξαιρετική, αφού είναι από έναν από (τους 2, ο άλλος είναι ο Τρικ) τους κορυφαίους μπασκετικούς που κυκλοφορούν στα λημέρια..
      Βασικά σε θέματα αναλύσεων αγώνων, συστημάτων κτλ, είναι Ο κορυφαίος..
      ΥΓ: κι άλλο κοινό βρήκα με το 1993-94: οι μαύρες φανέλες!!!

      Διαγραφή
  7. Αδερφέ Pro, η συντακτική σου ομάδα τσακίζει κόκαλα! Ούτε ο βασιλιάς της τεστοστερόνης δεν συσπείρωσε τον κόσμο τόσο πολύ! φτού φτού να μην σας ματιάσω, το μπλογκ γαμάει και δέρνει!ότι καλύτερο κυκλοφορεί!
    Εύγε Pro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτύσε μας! (να μην μας ματιάξεις..) ευχαριστούμε σύντροφε..
      Παλεύουμε για κάτι διαφορετικό σε ο΄,τι έχει να κάνει με blogs..
      Να'σαι καλά..!!
      ΥΓ: κι εγώ, να το ξες, κάθε μέρα το ρίχνω το σεργιάνι μου στο δικό σου το τσαρδί..

      Διαγραφή
  8. Η διαφορετικότητα αυτή προσδίδει μεγάλη αξία, συν τοις άλλοις το επίπεδο που είναι υψηλό είναι κάτι σπάνιο στα blogs...αναμένω πως και πως και την συνδρομή στο blog ετούτο και του τιτάνιου Yuri!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι αυτό αναμένουμε.. Είναι η μεγάλη μεταγραφή βλέπεις..

      Διαγραφή
  9. Φτου-φτου σκόρδα!!!!! Να μην πέσει κανένα κακό μάτι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή