Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ!


 O φίλος του blog, κι ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη των ΠΑΟΚτσήδικων sites, Trikaliotis
με έστειλε το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο αναδημοσιεύω με χαρά (και πίκρα για τα τεκταινόμενα
στο πολύπαθο μα και τόσο πετυχημένο τμήμα μπάσκετ που αργοπεθαίνει..)
Enjoy..


15 Ιουλίου 2012..Ο Μπάνε μόλις έχει αποχωρήσει απογοητευμένος από την προεδρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μη μπορώντας να προσφέρει περισσότερα μετά και την παντελή έλλειψη στήριξης από τον κόσμο. Μετά από μια βδομάδα διοικητικών ζυμώσεων (ναί το ξέρω συνήθως αυτές κρατάνε όλο το καλοκαίρι, αλλά το άρθρο είναι μυθοκλασία οπότε το επισπεύσαμε λιγάκι!), o δικός μας highlander-Μητσοτάκης (ναί στον κυρ-Θανάση αναφέρομαι-όπου ακούς διοικητικές ζυμώσεις θα τον βρίσκεις μέσα μέχρι να πεθάνεις (εσύ γιατί αυτός λίγο δύσκολα) οργανώνει συνέντευξη τύπου κατά την οποία θα ανακοινώσει το όνομα του νέου επενδυτή..


”Έλα ρε”, λέω μέσα μου, “επενδυτής???” Ποιός ασχολείται ακόμα με το μπάσκετ που θέλει να βάλει και λεφτά σε μια ομάδα με 5 μύρια χρέη? Επενδυτή έχουμε να δούμε από την εποχή του Ευτύχη του Αλεξόπουλου (όχι δε ξέχασα Μπάτμαν, Παντελονάτο και στοιχηματζή, αλλά είπαμε...ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ!) Οι φήμες που θέλουν τον εν λόγω κύριο να εδρεύει στον Πειραιά δεν επιβεβαιώνονται, αλλά ενισχύουν την έκπληξη μου..”Επενδυτής στο δύσμοιρο μπάσκετ του ΠΑΟΚ και από τον Πειραιά? Πλάκα μας κάνουν σίγουρα..

Το όνομα του κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στην αίθουσα ο κυρ-Θανάσης..”Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη μεγάλη επιστροφή στην οικογένεια του ΠΑΟΚ ενός δικού του παιδιού, του φυσικού αρχηγού της ομάδας και με λίγα λόγια την επιστροφή όχι μόνο της σημαίας, αλλά και της..αράχνης στον ιστό της! “Όπα..!” λέω από μέσα μου, “για μια στιγμή..Πειραιάς, Επιστροφή, Αράχνη..κάτι δε μ'αρέσει εδώ!”

Πριν προλάβω να ολοκληρώσω τη σκέψη μου η μορφή ενός πανύψηλου αδύνατου γκριζομάλλη 50άρη άντρα μού κόβει τα πόδια και το φως..”Ας υποδεχτούμε όλοι μαζί τον κύριο Παναγιώτη Φασούλα”..πάγωσα! “Παναγιώωωωωωτης Φασούουουουουλας” σιγοψιθύρισα αποσβολωμένος ωσάν το παιδάκι στη διαφήμιση της PEPSI με τον Ρουμπέεεεεεερτου Κάαααααρλους! 19 ολόκληρα χρόνια είχα να ξεστομίσω ολόκληρο αυτό το όνομα..Προδότης, καταραμένος, γκαντέμης, πουλημένος, μπινές, Κοκκαλογλύφτης, δήμαρχος Πειραιά και τώρα...? Πρόεδρος στον ΠΑΟΚ? Αρ γιου φάκινγκ κίτινγκ μι που λέμε και στο χωριό μου?

“Φασούλας είπε ρε μαλάκα? Ακούω και βλέπω καλά?” ρωτάω τον διπλανό μου, “μετά από όλα όσα έχουν γίνει? “Έλα ρε συ” μου απαντάει, “ποιος ασχολείται πλέον με το μπασκετάκι?” κάτι που επιβεβαιώνεται και από την εικόνα της μισοάδειας αίθουσας, στην οποία εκτός κάποιων δημοσιογράφων δε βρίσκεται ούτε ένας οπαδός του ΠΑΟΚ (σε άλλες εποχές αλλαγή διοίκησης στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ ήταν κάτι σαν την αλλαγή κυβέρνησης). “Κάτσε ρε” του λέω, “πως το επιτρέπουμε αυτό? Πως δε τον έχει λιντσάρει κανένας ακόμα? Μας κοροϊδεύει μες τα μούτρα μας?” “Σσσσσσς”..μου λέει, “σταμάτα, αρχίζει να μιλάει”.

“Είμαι εδώ για να ξανακάνουμε τον ΠΑΟΚ μεγάλο..Ήδη έχω καταθέσει 5 εκατομμύρια σε τράπεζα για να τακτοποιηθούν όλες οι παλιές οφειλές και ο ΠΑΟΚ να είναι καθαρός από χρέη..Στόχος μου είναι να βάλω άλλα 15 εκατομμύρια για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα διεκδικεί όλους τους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη..” Η μνήμη μου ξαφνικά άρχισε να εξασθενεί..Ρε μήπως έφταιγε ο Βεζυρτζής τότε που έφυγε ο “Πάνυ”? Ή μήπως ο Οικονομίδης? Ή μάλλον ο Ίβκοβιτς..? Ναί ναί αυτό είναι! Ο Ίβκοβιτς έφταιγε που του είχε σπάσει τα νεύρα τόσο έξω που τον έβγαζε να παίρνει μπάλα. Εδώ που τα λέμε φταίγαμε κι εμείς που τον κράζαμε όλη την ώρα..(15 εκατομμύρια μπάτζετ είπε ρε παιδιά?) Ναί ναί, σίγουρα εμείς φταίγαμε!

Την άλλη μέρα οι πρώτες αντιδράσεις είναι καταιγιστικές. Ο κόσμος ξυπνάει επιτέλους από τον λήθαργο και εξαγριώνεται! Κάπου εκεί όμως έρχεται η μεταγραφή του Ομπράντοβιτς (που μόλις έχει φύγει από τον εγκαταλελειμμένο από τους νάνους βάζελο), ο οποίος φέρνει μαζί του και τον Διαμαντίδη. Οι αντιδράσεις σιγά σιγά κοπάζουν..Ακολουθούν και τα άλλα “ΠΑΟΚτσάκια” Σχορτσιανίτης και Ζήσης, ο Ρώσος Κιριλένκο και 2 μαυράκια κατευθείαν από το ΝΒΑ! Ο ΠΑΟΚτσής γνωρίζει μια ομάδα που όμοια της δεν είχε δεί ούτε στη δεκαετία του '90 και το Παλατάκι γεμίζει ασφυκτικά σε κάθε ματς. “Ναί μωρέ!” συμφωνούμε όλοι σε μια συζήτηση σε ένα καφέ της Νεάπολης λίγο πριν αρχίσει ο 5ος τελικός του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον γαύρο..”Εμείς φταίγαμε εκείνο το καταραμένο καλοκαίρι του '93. Του ρίξαμε πολύ μπινελίκι του ανθρώπου και στην ουσία τον πουλήσαμε στον γαύρο. Ναί, 1000%..Εμείς τον διώξαμε! Κι αυτός μετά τι να έκανε, έπρεπε να βρεί ομάδα. Εξάλλου κι ο Μπάνε με τον Κόρφα το ίδιο ακριβώς δεν κάνανε? Αυτούς δηλαδή γιατί δε τους κράζαμε?”

Ο τελικός μόλις έχει τελειώσει και ο ΠΑΟΚ στέφεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μετά από 21 ολόκληρα χρόνια! Ο κόσμος πανευτυχής τα ξεχνάει όλα..Μεγάλο πλήθος ορμάει μέσα στο γήπεδο και απίστευτες εκδηλώσεις αγάπης και λατρείας έχουν αποδέκτη τον αναμορφωτή του Δικεφάλου, ο οποίος υψώνεται στα χέρια και πνίγεται στις αγκαλιές..Είναι ο άνθρωπος που έβγαλε τον ΠΑΟΚτσή μετά από καιρό στους δρόμους και του χάρισε τη χαμένη του περηφάνεια! Είναι ο πρόεδρος Παναγιώτης Φασούλας!

Τρόμος ή Χαρά..?
Όνειρο ή Εφιάλτης..???

Υ.Γ. Τα άνωθεν γεγονότα και περιστατικά είναι φανταστικά και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα......

4 σχόλια:

  1. Στα ούλα, στα ούλα, η πούτσα του Φασούλα!!!
    Φασούλα, φαντάρε τα μυαλά τους πάρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είστε ανώμαλοι, καπετάνιε εσένα θα φάμε πρώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φουλ στην ανωμαλία είμαστε όλοι.. Το λένε και οι ομαλοί του Μάνια και τρου εφ σι τζι αρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετοιμάστε κίνημα "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΦΑΣΟΥΛΑ!" να ξεκινήσομεν την επανάσταση!

      Διαγραφή