Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠοντικοΜιρκούλης..

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και πράγματι θα ήταν πολύ βαρετό αν ήμασταν.. Βλέπεις τον ΠΑΟΚ να σκορπάει τον Άρη με 8-0 πχ, και βγαίνοντας από το γήπεδο ακούς και κάποιους να γκρινιάζουν για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίξαμε.. Κάθεσαι μετά στο σπίτι, στην καφετέρια στα φόρα, και ακούς από 10 διαφορετικούς ανθρώπους, 10 διαφορετικές προσεγγίσεις για το ματς.. Και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει  μόνο στο ποδόσφαιρο βέβαια..

Υπάρχουν ταινίες που σε βγάζουν έξω από τα ρούχα σου, και όταν παίρνεις τον κολλητό σου να του πεις τον πόνο σου, αυτός σε μιλάει για ένα σπάνιο αριστούργημα της 7ης τέχνης (μιλάμε για όλες τις ταινίες, εκτός φυσικά, του "Ρέκβιεμ..").. Στη δουλειά παίζει ξανά και ξανά το x τραγούδι, που σε κάνει να συμπονάς τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι, και μετά το ακούς σε ρινγκτόουν στο γκομενάκι που θες να ψήσεις...


Υπάρχει δίκηο;
Κι αν ναι, ποιος το'χει;
ξεκινάμε ένα νέο πρότζεκτ, πάντα με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, ήθος ευπρέπεια και πολιτισμό..
Πρώτη απόπειρα, φυσικά ο Μεγάλος Μίρκο Σαβίνι..


Prowler

Παλτό τον ανεβάζαμε, παλτό τον κατεβάζαμε.. Γιατί εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλύτερα από όλους βέβαια γι αυτό και οι ομαδάρες μας σαρώνουν τους τελικούς και τους τίτλους στις Ευρώπες..  Λες και φταίει ο Σαβίνι, ή ο κάθε Σαβίνι, που στείλαμε στην ιταλία τον μάγκα, τον παίδαρο, το μάτι, τον έτσι τον αλλιώς, να μας φέρει αριστερό μπακ, και μας έφερε αριστεροπόδαρο στόπερ.. Γιατί, είπαμε: τα δικά μας τα παιδιά, είναι μπαλαδόφατσες μεγάλες.. Τώρα, πες με εσύ σύντροφε, αν φταίει ο Σαβίνι, που τον προτείνανε τριετές κλειστό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 350.000.. Γιατί εσένα σύντροφε, αν έπαιζες μπάλα και σε έκανε ανάλογη πρόταση στα 32 σου η Φιορεντίνα, θα έλεγες "όχι ρε παιδιά.. Κι αν δεν σας κάνω; Πως θα με ξεφορτωθείτε; Αλλά και τα λεφτά είναι πολλά για την αξία μου, άσε που 9/10 θα είμαι στον πάγκο.. Απαπαπα.."..
Ή μήπως φταιει ο Μίρκος, που στο πρώτο του επίσημο παιγνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αναγκάστηκε να παίξει δεξί (???) μπακ;

Αντικειμενικά, ο Σαβίνι ήταν ένας πολύ αξιόπιστος κεντρικός αμυντικός. Και μάλιστα Ιταλός.. Τον θυμάμαι στα 6 παιγνίδια των play offs του 2010, απροσπέλαστο, τον θυμάμαι σε μια εμφάνιση στον επαναληπτικό κυπέλλου με τον γάβρο, να κάνει χωνί τον Μιραλάς, τον θυμάμαι εν ολίγοις άνω του μετρίου (και κάτι παραπάνω..) σε όσα παιγνίδια κλήθηκε να αγωνιστεί.. Ήταν το βαρύ του συμβόλαιο, και η ανάγκη των μπαλαδοφατσαίων να τον ξεφορτωθούν, που τα παπαγαλάκια της διοίκησης επιδόθηκαν στη γνωστή τους εμετική παπαρολογία για να περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως άχρηστος, αντιεξουσιαστής, αναρχοκουμμούνι, πρεζάκιας και αντίχριστος..

Σήμερα βέβαια, που επιτέλους τον ξεφορτώθηκες, έχεις καλύτερους παίκτες για να παίξουν τη θέση.. Έτσι δεν είναι; Ο Λόταρ Ματέους έφτιαχνε τη στέκα από το μαλλί του στο γκολ των αυστριακών, και η μόνη σχέση που μπορεί να έχει ο Κουμάλο με το ποδόσφαιρο, είναι πως ο θείος του έχει ένα μαγαζί με βουβουζέλες μπαίνοντας στην Κέηπ Τάουν (από τον παλιό το δρόμο, δεξιά από το βενζινάδικό της ΒΡ)
Άστους να λένε σύντροφε..
Ο Σαβίνι ήταν καλός, πολύ καλός μάλιστα, το ξέρω πως είσαι μαζί μου, γιατί βλέπεις μπάλα, οπότε δεν μπορεί να ενστερνίζεσαι τα σάλια του Ζαγόρα και του Κόλκα.. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν λέω πως ήταν Κοντρέρας, ούτε καν Μαλεζάς, αλλά από Κουμάλους και Τσιρίλους, χίλιες φορές ο Bello Mirco..
(Το ότι 2 χρόνια μετά την απομάκρυνση του από τον ΠΑΟΚ, ακόμα δεν έχει βρει ομάδα, είναι μια λεπτομέρεια που προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο..)

WhiteRiot


Αυτό που μόλις αντικρίσατε από τον σύντροφο Prowler είναι οι βλαβερές συνέπειες του καπνού. Μίρκο Σαβίνι, πληροφορίες λένε ότι η νέα οφθαλμολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Παπανικολάου θα πάρει το όνομα του Μίρκο, καθώς η απόδοσή του έβγαζε μάτια, πολλά μάτια,  γύρω στα 4000.

Ο Μίρκο είναι αποτέλεσμα του σαρωτικού περάσματος του Χόλιγουντ,  που είχε ως συνέπεια την ισοπέδωση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.  Ο Μίρκο δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή του ποδοσφαιριστής, άνεργος ηθοποιός είναι ο άνθρωπος, απλώς στην Ιταλία το μεροκάματο του άνεργου ηθοποιού δεν βγαίνει μόνο σαν μπάρμαν ή Dj σε μπαράκια όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Το μεσογειακό του ταμπεραμέντο τον οδήγησε σε νέους δρόμους, ο Μίρκο διάβασε για την πράσινη ανάπτυξη και πήρε απόφαση να δουλέψει σε χωράφια και  λιβάδια ενώνοντας έτσι το χίπικο και συνάμα αλέγκρο πνεύμα του με την γη που τον δημιούργησε.  Η επιλογή ήταν μονόδρομος, ο μόνος τρόπος που συνδυάζονταν τα λιβάδια με τα Dolce & Gabbana ήταν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Έτσι λοιπόν ο Μίρκο έμαθε να δείχνει ότι τρέχει αλλά δεν έτρεχε, να δείχνει ότι μαρκάρει αλλά δεν μάρκαρε, να δείχνει ότι πονάει αλλά δεν πόναγε, να δείχνει ότι ζεσταίνεται χωρίς να ζεσταίνεται κ.ο.κ.. Αυτό που είδε ο Βρύζας σε DVD ήταν η ιταλική έκδοση του Στράτου Τζώρτζογλου στην «Φανέλα με το 9» του Παντελή Βούλγαρη, δυστυχώς γι αυτόν δεν ήταν κοντά η γιαγιά του, να του πει «Ζήση μην τα πιστεύεις αυτά που βλέπεις  στο κινηματόγραφο, στα ψέματα τα κάνουν», όπως μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά για να μην κλαίμε στο σινεμά.

Αν ο Μίρκο  είχε γεννηθεί 30 χρόνια νωρίτερα θα έκανε λαμπρή καριέρα στα στούντιο της Τσινετσιτά, υποδυόμενος τον Καρχηδόνιο αξιωματικό που πετούσε βράχους από φελιζόλ στον Μασίστα, δυστυχώς για εμάς το casting  του έδωσε ρόλο κεντρικού αμυντικού στην Τούμπα.

tre1926

Ας ρίξουμε μια καλλιτεχνική ματιά στην Αρτίστα που ονομάζεται Μίρκο Σαβίνι.
Γράφω την λέξη Αρτίστα διότι αυτό είναι στην πραγματικότητα ο Ιταλός. Είναι ολοφάνερο πως ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν αυτός που δεν βρήκε τον τρόπο να εκμεταλλευτεί/διαχειριστεί την ακτινοβολία και το ταπεραμέντο του Ρωμαίου αμυντικού.

Όλα αυτά τα χρόνια οι ωραίοι και καλοντυμένοι ποδοσφαιριστές έμεναν στα αζήτητα ή έτρωγαν πάγκο επειδή η διοίκηση του Δικέφαλου δεν είναι ικανή να αντιληφθεί πόσο σημαντικός είναι ο τομεάς του μάρκετινγκ. Ο Μίρκο είναι ολοφάνερο ότι  δεν ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο στον Π.Α.Ο.Κ.
Ήρθε για να να φέρει έναν ιταλικό αέρα και μια ευρωπαϊκή φινέτσα στην κακογουστιά που περιβάλει απ την δεκαετία του 90 την ομάδα. Γιατί  όπως και να το κάνουμε όταν φοράς το Δικέφαλο στο στήθος , δεν μπορεί να είναι ραμένος πάνω σε κακόγουστα plain polo shirts και σε γκρι φόρμες σε XL μέγεθος. Νομίζεις ότι έτσι θα σε πάρουν στα σοβαρά στην Ευρώπη ;; (γιατί στην ψωροκώσταινα τα ίδια χάλια υπάρχουν παντού)
Σα να μην έφτανε αυτό ο Π.Α.Ο.Κ τον αφήνει ελεύθερο αντί να τον προωθήσει σε άλλο πόστο της ομάδας. Ξέρετε ποιό πόστο λέω , αυτό που έχει αφήσει την μπουτίκ κλειστή για μήνες...

Όσο αναφορά τον ποδοσφαιριστή Μίρκο Σαβίνι ας καγχάσω . Ένα γκολ έβαλε  κατά λάθος και αυτό δεν ήξερε πως να το πανηγυρίσει!!!
Η ευθύνη βαραίνει την διοίκηση του Π.Α.Ο.Κ. που συνεχώς βρίσκει τρόπο να καίει τα καλά της φύλλα , ακόμα και όταν αυτά δεν σκαμπαζούν τίποτα από ποδόσφαιρο.
Pietà Mirco , η ομάδα τρώει τα παιδία της ....έστω και τα τριαντάχρονα παιδιά της .

20 σχόλια:

  1. Σας διαβάζει ο κόσμος και γελάει σύντροφοι.. Εγώ μιλάω για μπάλα με επιχειρήματα, με αριθμούς, αποδείξεις και ονόματα, κι εσείς επιδίδεστε στα γνωστά τσιτάτα των φρουρών της επανάστασης περί τέχνης, ντυσίματος, τσινετσιτά και φεστιβάλ του Σαν Μαρίνο (Ζουζουνίδη..)
    Για μπάλα κύριοι, εχετε να πείτε κάτι για μπάλα;
    Στα εξηγάω ωραία;

    Ο λαός θα σας κρίνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατι μας ειπες αγαπητε. ακου "στα πλει οφ του '10 ηταν απροσπελαστος". Ρε το 2010 παιζαμε μονοι μας στα πλει οφ!! :-)

      Διαγραφή
    2. @tre1926
      Γιατί παίζαμε μόνοι μας; Σε θυμίζω πως αντίπαλοι μας ήσαν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο φιναλίστ του κυπέλλου Άρης, και η ΑΕΚ των Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ.. Δηλαδή αυτοί όλοι ήταν πεθαμένοι τότε, ενώ τις 2 επόμενες χρονιές που βρεθήκαμε στα play offs ήταν μες στη ζωή; Τη μια χρονιά, την τετράδα συμπλήρωνε ο Βόλος, και την άλλη ο Ατρόμητος..

      Διαγραφή
    3. Η ΑΕΚ ναι , θα μπορουσα να πω οτι ειχε ενα καλο ροστερ αλλο ολη την χρονια απο κατω.
      τον ΟΣΦΠ στα πλευ οφ θα τον εκανε διπλο και η αναγεννηση Νεου Ρυσιου.
      Οσο για τον φιναλιστ Αρη τι να λεμε. οταν αποκλεισει καμια σοβαρη ομαδα και παει τελικο , ο μπασκετικος ΠΑΟΚ θα παιζει φαιναλ φορ Ευρωλιγκας στο Πλοβντιβ
      (που μαλλον δεν εχει κλειστο γηπεδο εκει)

      Διαγραφή
  2. Εξυμνήσαμε τον άνθρωπο Μίρκο Σαβίνι και όλοι το είδαν, όπως όλοι είδαν ότι ο Μίρκο δεν την έβρισκε την μπάλα ούτε με amber alert. Όταν ο Prowler ζητούσε οδηγίες από τον θειο του Κουμάλο για το πως να παει στο γήπεδο, εμείς εξηγούσαμε στον Καμάτσο πως θα παίξει ο Ινιέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Κουμάλοι αυτού του πλανήτη δεν θα έχουν ποτέ την μέγιστη για τους ίδιους τιμή, να γυαλίσουν τα παπούτσια ενός Σαβίνι.. Ο άνθρωπος θυσίασε τη λαμπρή καριέρα του στηο Καμπιονάτο, όπου διέτελεσε αρχηγός της Φιορεντίνα, της Νάπολι, της Πάρμα, της Παλέρμο, της Καμόρα, της Κόζα Νόστρα Β' (πριμαβέρα) και της Κροτόνε, για να παλεύει στο βούρκο της Λιβαδειάς, με τους Πιπίνηδες τους Σπέρτους και τους Μπούσι.. Το "ευχαριστώ" σε αυτόν τον καπιτάνο, ήταν η χλεύη που εισέπραττε Κυριακή παρά Κυριακή, από τους διπλανούς του στη Θ 1.
      Έτσι θα πάμε μπροστά;

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζεις να αναφέρεσαι στον "επαγγελματία" ποδοσφαιριστή που έκανε παράπονα επειδή έπαιζε στην ομάδα με αποτέλεσμα να κουράζεται...

      Διαγραφή
    3. Σε κανέναν εργαζόμενο δεν αρέσουν οι υπερωρίες σύντροφε.. Επιλεκτικά θυμάσαι τις αριστερές σου καταβολές βλέπω..

      Διαγραφή
    4. Έχω την εντύπωση ότι ο Μίρκο είχε εργατοώρα αφεντικού και όχι μισθωτού. Έπαιζε όταν ήθελε και καθαρά από χόμπι, οι Μίρκοι δεν είναι παιδιά εργατών αλλά τα σκυλιά των αφεντικών.

      Διαγραφή
    5. Για μπάλα βλέπω εξακολουθούμε να μην έχουμε τίποτα να πούμε..
      Η καλύτερη αμυντική επίδοση της ομάδας, γράφτηκε με τον Μίρκο σεντερ μπακ. Τέλος. Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου.

      Διαγραφή
    6. Τι να πεις για ένα παίκτη που όταν έπαιζε δεξί κεντρικό μπάκ δεν έδινε πάσα στο δεξί ακραίο μπάκ που περίμενε να ανέβει, γιατί δε μπορούσε να δώσει ούτε 5 μέτρα πάσα με το δεξί, αλλά προτιμούσε να δώσει τη μπάλα στον Τσιρίλο για να "μοιράσει" το παιχνίδι στα όμορα κτίρια. Δε φαντάζομαι να περιμένεις ποδοσφαιρικές απαντήσεις.

      Διαγραφή
    7. Μηδέν λάθη, και φυσικά μηδέν παθητικό.. Οι αριθμοί έγραψαν!

      Διαγραφή
    8. Είσαι ταλιμπάν ρε, βγάλε τα γυαλία με τις μπούκλες του Μίρκο. Από πότε έγινες ο αγιογράφος του γέρωντα Σαβίνιου?

      Διαγραφή
    9. Θα στο πω όσο πιο αντικειμενικά και ψύχραιμα γίνεται, και θα σε βάλω και μουσικούς παραλληλισμούς για να με πιάσεις: Ο έντιμος Μίρκο, ήταν είναι και θα είναι ένας αμυντικός του 6, που με 3 καλούς συμπαίκτες δίπλα του, μπορεί να σε δώσει μέχρι και το 7.. Μουσικά αν το βλέπαμε, θα ήταν κάτι σαν τους Counting Crows που ξέρουν το ειδικό τους βάρος και δεν πάνε για πολλά, πολλά. Όπως πήγαινε με τα κατεβάσματα του ο συμπατριώτης του, ο Μπρούνο.. Αυτός, θύμιζε τους ατάλαντους REM, ΠΟΥ ΒΓΆΖΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΆΖΑΝΕ δίσκους, λες και τους το ζήτησε κανείς..

      Διαγραφή
    10. Άσχημα ξεκινάμε και άσχημα θα τελειώσουμε, μέσα στη συνολική προσβολή του άρθρου σου στο ίδιο το ποδόσφαιρο προσπαθείς να διαβάλλεις και τους τρισμέγιστους REM για χάρη του wild boy σου του Μίρκο. Ο Μίρκο είναι ο Duran Duran του ποδοσφαίρου, ήρθε ανέτοιμος και έφυγε ανέτοιμος (come undone).

      Διαγραφή
    11. "Τρισμέγιστοι";;;
      γελάνε κι οι κουφοί σύντροφε..
      Σε πάω μια κόντρα στο θέμα REM αν θες..

      Διαγραφή
    12. Θα την έχεις. Άπιστε

      Διαγραφή
    13. Ντεθ το δε ίνφιντελς..
      Τζιχάντ..

      Διαγραφή
  3. Φαντασου να εβαζα και τα μεγαλα μου οπλα.
    το "φουλαρι και την στεκα" του Μιρκο Σαβινι.
    Ο ανθρωπος ειναι πολυ μπροστα για το κιτσαριο που ντυνει τον ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή