Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Γκόου βίλατζ..

Άσχημο πράγμα οι συχνές αλλαγές προπονητή.. Δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας, έλλειψη ψυχραιμίας, και έλλειψη προνοητικότητας, αφού πριν το καλοκαίρι εμπιστεύθηκες το πλέον σοβαρό πόστο της ομάδας, σε έναν άνθρωπο λίγο για να το καλύψει..

On the other hand, η δουλειά ενός προπονητή κυρίως σε χώρες της μεσογείου, με αυτό το φλογερό ταμπεραμέντο να χαρακτηρίζει διοικήσεις και οπαδούς, είναι συνυφασμένη με τα αποτελέσματα.. Έφερες 2 συνεχόμενα στραβά αποτελέσματα κύριε; Το νου σου να χεις, γιατί μετά το 3ο, θα ξαναγοράζεις τον "Αγγελιόφορο" και θα ξανατσεκάρεις το section "Ζητείται Υπάλληλος".. Σκληρό, ναι, αλλά έτσι είναι η ζωή, και το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία αυτής.. Ο καλλιτέχνης δώνει, και ο λαός παίρνει, και άπαξ και ο καλλιτέχνης δεν δώνει πια, τότε παίρνει τον μπούλο..


Ξέρω σύντροφε, το 'πιασες το υποννοούμενο, κατάλαβες και που το πάω, και ο τίτλος είναι ξεκάθαρος, και τις απόψεις μου για το ανθρωπάκι αυτό που παριστάνει τον προπονητή στην ομάδα μας τις έγραψα εγκαιρώς.. Αλλά τι να κάνω κι εγώ; Να σκάσω; Όχι, δεν θα σκάσω, γι αυτό και γράφω σε μπλογκ, για να φεύγουν από πάνω μου, να τα διαβάζεις και να σκας εσύ..

Πάρε ρε μπούλο μόνος σου..



Σε κάθε άσχημη είδηση που ακούς, προσπαθείς να βρεις τα θετικά μέσα από αυτή.. Στο άκουσμα του αποκλεισμού πχ από την Ραπίντ, σκέφτηκα πως "τουλάχιστον φέτος δεν θα μπούμε μέσα από την Ευρώπη.." Μετά την λυσσομανία που δείξαμε για να διώξουμε τον κρυφοΣκοπιανό πράκτορα (και πούστη, και πρεζάκια) Μπόλονι, και την έναρξη της συνεργασίας με τον πρώην προπονητή του Ατρομήτου, έσπαγα το κεφάλι μου να βρω κάτι το θετικό.. Το παραμικρό έστω..Διάβαζα δεξιά κι αριστερά, πως πρόκειται για φιλόδοξο άνθρωπο, δουλευταρά πολύ και εξαιρετικά χαμηλών τόνων.. Στα δικά μου τα μάτια, ήταν και παραμένει, ένας μικρός προπονητής, αλαζόνας σαν τον Μουρίνιο (με κάποιες ψιλές διαφορές στα βιογραφικά του καθενός..) και υπερόπτης παρόλο που στην προηγούμενη μεγάλη ομάδα που δούλεψε, δεν πρόλαβε ούτε την παρέλαση.. Μάλιστα, τότε ο μεζές που τον είχαν πάρει, δεν είχε προηγούμενο..


Στην πρεμούρα να μας πείσουν οι ταγαρόβλαχοι - δημοσιογράφοι - αβανταδόροι, πως οι τσομπάνηδες που διοικούν το μεγαλύτερο σωματείο του Βορρά τουλάχιστον, έκαναν την σωστή επιλογή, επιδόθηκαν σε διαγωνισμό παπαρολογίας για μέρες.. "Είναι" λέγανε" ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Ατρόμητο"..

Εκεί ηρέμησα..
Τη λεπτομέρεια πως ο Καραγεωργίου δημιούργησε τη Ξάνθη, ο Παράσχος τη Χαλκηδόνα, και ο Φιρφιρίνγκερ την Ξαμάξ, δεν την έλαβε κανείς σοβαρά υπόψη.. Ομάδες γειτονιάς, με προέδρους χωρίς άγχος, και οπαδούς που πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο τις Κυριακές, και μόνο όταν οι συγκεκριμένες Κυριακές έχουν καλό καιρό, οπότε το γήπεδο κλείνει μια μέρα όμορφη που ταϊσαμε και καμιά πάπια..


"Ναι ρε συ Prowler, αλλά όλοι οι προπονητές από κάπου ξεκίνησαν.." Δεν διαφωνώ, αλλά ή το χεις, ή δεν το χεις.. Όλοι που ανέφερα δοκιμάστηκαν σε μεγάλη ομάδα, και απέτυχαν παταγωδώς.. Κανείς δεν πήρε τη δεύτερη ευκαιρία του.. Αυτή που πήρε φέτος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του βάζελου, και πρώην προπονητής του Ηλυσιακού και του Ατρομήτου..

Παρόλα αυτά, ακόμα δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω τι με την σπάει πιο πολύ πάνω του: Το υφάκι του

τα κολλήματα του, ή τα 600.000 που παίρνει αυτός και το επιτελείο του..
Ειλικρινά κωλύομαι σύντροφε, και μόλις πάρει τον μπούλο οριστικά, θα ηρεμήσω και θα σκεφτώ με καθαρό μυαλό.. Ανέφερα και στον πρόλογο μου, πως γενικά οι συχνές αλλαγές προπονητή είναι άσχημο πράγμα, και είμαι γενικότερα κατά των τακτικών αυτών, αλλά ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η περαιτέρω παραμονή του στην ομάδα κάνει κακό και μόνο κακό.. Σε όλους..
Και μετά, τι;

Άγγελος ο Θεός, Άγγελος Ίσχυρος, Άγγελος Αθάνατος ελέησον ημάς


Ο Σοφολογιώτατος είναι ακόμα χωρίς ομάδα, και οι ελπίδες μου εναποτίθενται στην Σεβίλλη το Σαββατοκύριακο που έρχεται, να ράψει ένα ωραιότατο κοστουμάκι στη Ρεάλ, να απολυθεί ο Ζοζέ, κι έτσι να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τον πρώτο Έλληνα προπονητή που θα δουλέψει όχι απλά στην Πριμέρα, αλλά σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου.. Και φαντάσου το CV του μετά:


  • Ιάλυσος Ρόδου
  • Καβάλα
  • Εδεσσαϊκός
  • ΠΑΟΚ
  • Ηρακλής
  • ΠΑΟΚ
  • Παναθηναϊκός
  • ΠΑΟΚ
  • Ηρακλής
  • ΠΑΟΚ
  • Εθνική Κύπρου
  • ΠΑΣ Γιαννινα
  • Ρεάλ Μαδρίτης
  • Μπάγερν
  • Πλατανιάς Χανίων

Με ενοχλούν πολλά στις Μπαλαδόφατσες, αλλά αυτό που θα με βγάλει έξω από τα ρούχα μου, θα είναι το γεγονός πως φέτος αποψίλωσαν τόσο πολύ το ρόστερ, ώστε έφτιαξαν μιαν ομάδα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κΆγγελου .. Τόσο πολύ, που ακόμα κι Αυτός να μην αναλάβει, σε λίγο θα διαβάζουμε για επισκέψεις στο Όρος, για εξομολογήσεις του Γκαρσία στον πνευματικό του, και για τον Κουμάλο που αυτόβαφτίστηκε Τάσος..

Ενδεχόμενη (και πιθανότατη εδώ που τα λέμε) επιστροφή Του, θα σημάνει την έναρξη νέου μετώπου, ανάμεσα στους ήδη χωρισμένους σε πολλά στρατόπεδα, οπαδούς μας..
Αλλά:
Είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει αποτελέσματα άμεσα (και την ηρεμία που προσφέρουν αυτά), είναι ο μόνος που μπορεί να βρει θέση στον Γιάννου, και να κάνει τον Γεωργιάδη να σταματήσει το ποδοσφαιρο.. Ξέρω, η επιστροφή Του είναι πισωγύρισμα ολκής, αλλά κι εσύ λαέ δέχτηκες άλλα κι άλλα..









Στον Αναστασιάδη θα κολλήσουμε;


1 σχόλιο:

  1. Ρε συ Πρόουλερ, αφού τα είπαμε, φταίει ο Κουμάλο. Η αντίδραση είναι αλυσιδωτή. Ο Κουμάλο ξεχνιέται, ο Βιβιάν αποκλίνει για να φανεί ότι δε φταίει αυτός, οι ακραίοι μπακ συγκλίνουν σε αυτόν που αποκλίνει, ο Έτο γυρίζει με τα πόδια στο Ζαγκρεμπ (φυσικα με το νεράκι στο σόρτς),ο Γλύκος πάει μπροστά για να αντικαταστήσει τον Βιβιάν που έφυγε, ο Φωτάκης πάει πίσω για να γίνει τρίτος στόπερ, ο Κάτσε πάει πίσω και αυτός ως 4ος σέντερ μπακ γιατί μαθαίνει από τον δάσκαλο Φωτάκη, Ο Λώρενς βλέπει όλους να μένουν πίσω και ψιλίαζεται ότι παίζει φάση με τζάμπα Guiness και γυρίζει και αυτός πίσω. Εν τω μεταξύ ο δαιμόνιος Γεωργιάδης καλύπτει το τέρμα που άφησε ο Γλύκος, ενώ ο Ρομπέρ απορεί γιατί δεν παίζουμε στα εντός έδρας με την κλασσική βαριά ασπρό-πράσινη φανέλα του Πανθρακικού.

    Απλή κλασσική τριγωνομετρία Prowler, χωρίς σαντιγές και κρέμες ζαχαροπλαστικής. Τι δεν καταλαβαίνεις?

    ΥΓ Ο Γιάννου επί Άγγελου θα το αλλάξει σε Γιάννης Γιαννάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή