Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα

Την καλησπέρα μου. Μια καλησπέρα που ακούγεται από μια φωνή της λογικής, κάτι άγνωστο για την καφρίλα που επικρατεί σε τούτο το ιστολόγιο. Αλλά δεν είναι δα και το μόνο, ο ιστός γεμίζει, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα από κάφρους σαν και τον Prowler ή τον WhiteRiot, που πίσω από ένα πληκτρολόγιο  πουλάνε μυαλό εκ του ασφαλούς, ισοπεδώνοντας τις προσπάθειες ανθρώπων που με μόνο γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ, ξημεροβραδιάζονται πάνω από ενα τηλέφωνο κι ένα PC, για να τσουλήσει το σωματείο.
Δεν θα τους περάσει αυτό - Ο Λάμπρος Ρόκας είναι εδώ!

Δώνης

Εύκολα ρίχνουμε στο πυρ το εξώτερο τον Δώνη, αλλά αλήθεια έχει περάσει κανείς από τις εγκαταστάσεις της Μεσημβρίας για να δει τη δουλειά του; Ο άνθρωπος δεν σταματάει να δουλεύει, για κατούρημα δεν πηγαίνει λέμε (κατουράει στους κώνους) και έχει από κοντά όλα τα πιτσιρίκια, τόσο κοντά που πιο πολύ παρεξηγείσαι! Έκανε ένα λάθος στο ματς με τη Ραπίντ, κι αυτό ήταν που δεν με πήρε μαζί του, γιατί έχω το απόλυτο στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά. Την ομάδα θα την στρώσει, δεν μπορεί να πέφτει τόσο έξω το μάτι του Ζήση Βρύζα, μην ξεχνάμε πως τον διάλεξε ανάμεσα σε κόσμο και κοσμάκη. Ο Ατρόμητος δεν είναι τυχαία ομάδα, σήμερα θεωρείται μέγεθος ισάξιο της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, και το να παίρνεις προπονητή από κει δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχία από μόνο του. Ιτάνζ δεν έχεις, Σκόνδρα δεν έχεις, Μπέλιτς δεν έχεις, ούτε Επστάϊν, η μόνη θέση που υπερτερούμε είναι αυτή του στόπερ, γιατί Κουμάλο και Βιβιάν δεν έχει κανείς.

Κουμάλο

Το μαύρο διαμάντι, δεν είναι τυχαίος στη χώρα του. 2 φορές βγήκε 1ος σε σταυρούς στις ψηφοφορίες που λαμβάνουν χώρα για το ετήσιο σαφάρι αντιλόπης, και άλλες 3 φορές βγήκε 1ος σε σταυρούς στις δημοτικές εκλογές της περιφέρειας του. Οι σταυροί, μάλιστα, είναι οι ίδιοι που φορούσαν εκατοντάδες αδικοχαμένοι ιεραπόστολοι που κατέληξαν σε κοχλάζοντα καζάνια στο κέντρο της πόλης Τζόμο Σόνο. Ο λαός του, τον πιστεύει και τον στηρίζει, και ο ίδιος δεν έχει υποπέσει ακόμα στο τραγικό το λάθος - είναι η αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας που τον εκθέτει. Προχθές πχ με τον Ατρόμητο, ο Κουμάλο ήταν ο μόνος που κρατούσε σωστά τη θέση του στο χώρο και τον χρόνο. Ο 38αρης Κοντρέρας δηλαδή πιστευετε πως θα τα πήγαινε καλύτερα; Περαιτέρω άδικη κριτική στον μαύρο πάνθηρα, ενδέχεται να προκαλέσει τη μήνη του μάγου της φυλής του, και τότε πιστεύω πως δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ.



Βιβιάν Ματέους

Χωρίς να ακούσει τους παλαιότερους, πήγε και διάλεξε το 44, νούμερο που φορούσαν ο Χάγκαν, κι ο Χαραλάμπους. Το νούμερο αυτό, φέρνει αναφυλαξία σε αυτόν που το φοράει, προκαλεί ακατάσχετη έκκριση υγρών από τον σιελογόνο αδένα, και αέρια. Επίσης, σε κάνει να εξαφανίζεσαι από το γήπεδο για 10' - 15', και μόνο αν είσαι τυχερός ξαναεμφανίζεσαι στο ίδιο. Ο Χαραλάμπους πχ, μια φορά εξαφανίστηκε από το Δημοτικό Στάδιο Καλαμαριάς, εμφανίστηκε για λίγο στο Μαρακανά, και για ακόμα πιο λίγο σε ένα διεθνές μήτινγκ στίβου στην Στοκχόλμη. Επανήλθε στα καθ υμάς, ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ του (αείμνηστου) Απόλλων, χωρίς να καταλάβει κανείς την απουσία του, και σκόραρε κι όλας. Μόλις το αλλάξει αυτό το καταραμένο νούμερο, θα δείτε τον αληθινό Βιβιάν.

Σαλπιγγίδης

Τέλος, η απουσία του Μητσάρα είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη, αφού σε όσα ματς δεν έπαιξε, η θέση που χωλαίναμε περισσότερο ήταν αυτή του δεξιού μπακ. Μεγαλειώδες Γιούρο για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, και σωρεία δηλώσεων διασήμων για την πάρτη του. Από τον CR7 ως τον Πελέ, και από την Πάολα ως την Μαρινέλα, όλοι θέλουν να του χαϊδέψουν τη φαλάκρα για να πάρουν λίγη από τη λάμψη του. Το κακό το μάτι τον βρήκε, και τραυματίστηκε σε μια περίοδο που η ομάδα τον χρειάζονταν πιο πολύ από ποτέ, κι ενώ ακολουθεί ντέρμπυ με τον Αστέρα στην Τούμπα. Είναι γερό σκαρί ο Μήτσος όμως, και θα επιστρέψει συνεχίζοντας από κει που σταμάτησε.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα, μόλις διαπιστώσω πως πάτε να ξεφύγετε όμως, θα επανέλθω..

1 σχόλιο: