Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πάρε καλέ ένα διαρκείας..

Μόνο που δεν σε παρακάλεσαν..
Κι όχι όποιοι κι όποιοι..

Μιλάμε για προσωπικότητες, μεγάλες και σοβαρές, που φόρεσαν τη φανέλα και σήκωσαν τίτλους σαν αρχηγοι, στο πιο πετυχημένο τμήμα του συλλόγου..

Πρέλεβιτς, Δαπόντε, Πολίτης, Μιχόπουλος, Μπαλόγιάννης, Σούλης Μαρκόπουλος, εκλιπαρούν για την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας, που στην πλειοψηφία τους κοστίζει 80 ευρώ..

Και η διοίκηση της ΚΑΕ, το καθήκον της το έκανε, και το κάνει:
Κράτησε στην ομάδα τον καλύτερο Έλληνα προπονητή (και τώρα πια, τον καλύτερο της Α1), σύναψε σοβαρές χορηγίες για τη φανέλα (χωρίς να περιμένει την κρατική βοήθεια..), φρόντισε το μπάτζετ να είναι τέτοιο που θα επιτρέψει την αποπληρωμή παλαιών αμαρτιών, και παράλληλα ενίσχυσε την ομάδα στο μέτρο του δυνατού, με αποκορύφωμα την απόκτηση του Λάζου..

Ο Μπάνε, μαζί με τον Κούδα είναι οι 2 μεγαλύτεροι ηγέτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ.. Μετά το γοερό κλάμα του στο Μπολιέ της Ναντ
δήλωσε πως "κάτι έσπασε μέσα μου.. Ο αθλητισμός είναι παιγνίδι, κι έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε.." Έδινε την εικόνα του πιο απόμακρου πλέον, δεν πανηγύριζε τα τρίποντα του με την ίδια τρέλα όπως παλιά.. Όταν δε, μετά τους χαμένους ημιτελικούς με τον γάβρο  (στη χρονιά - πατατράκ 1993) δήλωνε (εν μέσω ομαδικών αυτοκτονιών) για τον αποκλεισμό από το ερχόμενο Πρωταθλητριών, όλος απάθεια πως "ντεν πειράζει, του χρόνου να πάρουμε το Κόρατς, και όλοι να ξεχάσουν αυτά παιγνίδια" τον έκανες στο μυαλό σου για τον κλασικό Σέρβο  φιλοχρήματο επαγγελματία.. Ξένος με τον ΠΑΟΚ, άλλωστε η ομάδα του είναι η Ζβέζντα..

Δεκάδες φορές μπήκε να παίξει με ένεση, με νάρθηκα, χωλαίνοντας, κουτσαίνοντας, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη σωματική ακεραιότητα.. Στον αποκλεισμό από τον Πανιώνιο, το 1996, και με τη φημολογία πως δεν θα ανανεώσει στο συμβόλαιο που του πρότεινε ο Αλεξόπουλος, βρέθηκε άνθρωπος που αποπειράθηκε να τον κλωτσήσει.. Στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, για το κλείσιμο της μεγάλης, της τεράστιας καριέρας του, ο Φλεβαράκης δεν τον έβαλε ούτε δευτερόλεπτο να παίξει στο κλέιστό της Πυλαίας που άνοιγε στον κόσμο (μας) για πρώτη φορά.. Ήταν και η τελευταία που θα περνούσε τα αποδυτήρια ενός γηπέδου, φορώντας αθλητική περιβολή.. Σε ένα ματς που χάναμε 20π διαφορά, σχεδόν από το τζάμπολ.. Σε ένα γήπεδο, που αν έπρεπε να πάρει ένα όνομα, αυτό θα ήταν το "Μπάνε Πρέλεβιτς"
Δεν βρέθηκε καμία διοίκηση να τον τιμήσει για την προσφορά του στην ομάδα, με ένα φιλικό.. Τώρα που απελευθερώθηκαν τα νούμερα και στην Α1, δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να αποσύρει το "7".. Και έφτασε στο σημείο να το φορέσει μέχρι και ο Ταπούτος..

Τσαλακώνει την εικόνα του μεγαλύτερου (μαζί με τον Κούδα) ηγέτη στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αδιαλείπτως από το 2002 και μετά.. Σαν βοηθός προπονητή, σαν πρώτος προπονητής, σαν μάνατζερ, σαν πρόεδρος..
Θα μπορούσε να παίζει πόκερ στο ίντερνετ, να χαζεύει την κόρη του στα μεσημεριανά, και να μιλάει μια - δυό φορές το χρόνο για τα Άρης - ΠΑΟΚ, και το μπουνίδι στον Γκάλη, αφού (ο Σέρβος, ναι ο επαγγελματίας..) δεν άντεξε τις βλαχομαγκιές του τριχωτού νάνου, και του όρμηξε για τα ρέστα.. 

Προφανώς, σύντροφε, ο Σέρβος, που δεν γεννήθηκε ΠΑΟΚτσης, έδωσε, και δίνει και την ψυχή του για την ομάδα.. Ακόμα πιο προφανώς, οι πράξεις αυτές δεν είχαν πάντα ανταπόκριση, ή αναγνώριση.. Φέτος κάνει μια ακόμα υπερπροσπάθεια.. Αναλογικά, τον έχουν κλείσει ο Σιγάλας με τον Γιαννάκη, και παλεύει να πάρει την μπάλα, ενώ διαιτητές είναι ο Παπαδημητρίου με τον Τσούλη..
Πάρε ένα διαρκείας..
Θα είναι τρίποντο και φάουλ..





2 σχόλια:

  1. έχω τελείως διαφορετική άποψη για το αν ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει ή όχι να πάρει διαρκείας (δεν παίρνεις διαρκείας για κανέναν Bane ή Κούδα αλλά γιατί η ομάδα σου ανήκει-δεν είναι τίποτε άλλο-ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ- ο ΠΑΟΚ παρά ο κόσμος του) αλλά στο δια ταύτα συμφωνούμε 100%.

    PS:τώρα για το ποιός είναι ο Bane,OK,και λίγα έγραψες...;)
    PS2:αλήθεια όλοι εμείς (οι 30+ ας πούμε που ενδεχομένως και να μας περισσεύει ένα 80αρι το χρόνο) που θυμόμαστε σαν τώρα τον Bane αθλητικά,πήραμε διαρκείας???????...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντί να μπει πρώτος στοπ γήπεδο ο Μπάνε, σε εκείνο το ματς ο Φλεβαράκης είχε στην αποστολή τον ντίνο τον αγγελίδη ρε.

    μόνο δάκρυα, τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή